wellnesswebaruhaz.hu: Ez az oldal nem aktív és csak kísérleti jellegű! A weblapon lévő tartalmak a nyílt Archive.org tartalomszolgáltató által vannak kezelve. A tartalomért semmilyen felelősséget nem vállalunk.
Az jelenlegi oldal tiszteletben tartja mások szellemi tulajdonjogait és egyéb tulajdonjogait. Az archívum megfelelő körülmények között és saját belátása szerint eltávolíthat bizonyos tartalmat, vagy letilthatja a tartalomhoz való hozzáférést, amely úgy tűnik, hogy sérti mások szerzői jogait vagy más szellemi tulajdonjogait. Ha úgy gondolja, hogy az oldalon található elérhető anyagok megsértették szerzői jogait lépjen kapcsolatba a szerkesztőkkel és haladéktalanul eltávolítjuk azokat!

Lápisz nyaklánc
Drágakő, féldrágakő, ásvány ékszerek -> Lápisz 
Azonosító: 00163 - Kérdés küldése a termékkel kapcsolatban
bruttó 14.800 Ft
2 db-tól -10% (bruttó 13.320 Ft/db)
Mennyiség: db
Nyomtatható változat Elküldés egy ismerősnek KedvencekhezKérdés küldése
6 mm-es golyós gyöngyökből készült lápisz (lazúrkő, lazurit, lazuli) féldrágakő nyaklánc allergiamentes, ródiumozott kapoccsal. Hossza 50cm.
2db-tól -10% kedvezmény, bruttó 13.320 Ft/db!

A lápisz a legismertebb féldrágakövek közé tartozik. Neve az arab Azul (ég) és a latin lapis (kő) szóból származik. Kék, ibolya, zöldeskék, sötétkék színű lehet arany csillogású pirit pirit zárványokkal. Fehér erek is előfordulnak benne. Minél sötétebb a kő, annál értékesebb és annál erőteljesebb gyógyerővel rendelkezik. Sajnos rengeteg a hamisítvány a piacon, pl. a kékre festett howlit, mivel a lápisz ára elég magas. A valódi lápisz (lazúrkő, lazurit, lazuli) helyenként arany csillogású a benne található arany piritnek köszönhetően! A lápisz (lazúrkő, lazurit, lazuli) kedvelt ékszerkő volt már az ókorban is. Sokszor tévesztik össze az azurittal, a szodalittal és a foszfátokhoz tartozó lazulit vagyis kékpát ásvánnyal, de fizikai tulajdonságaik alapján könnyen elkülöníthetőek. A lápisz (lazúrkő, lazurit, lazuli) utánzata a Gilson lápisz, amely egy mesterségesen előállított lápisz, francia találmány. A hetvenes években egy Golson nevű úriember találta fel ezt az ékszeripari alapanyagot. Nagyon kék, viszont nagyon porózus, porlékonyabb mint a natur lápisz. Gyakran pirit/réz (arany szín) mentes, ha van is benne, akkor az természetellenes. Különbség a porlékonyságban van és a porózusságban (tehát ha negyed órán át vízben áztatjuk, sokkal nagyobb lesz a kimért fajsúlya mint az eredeti lápisznak ugyanezen folyamat során).

A lápisz (lazúrkő, lazurit, lazuli) csillagjegyei a Kos, Oroszlán, Szűz, Nyilas, Bak, Halak, Vízöntő. Csakrái a torokcsakra, homlokcsakra. Elemei a víz, föld, tűz.

Az antik időszakban a lápiszt (lazúrkő, lazurit, lazuli) azért használták, hogy megvédjék magukat a gonosztól. Az ősi Egyiptomban a szem környékén viselték, hogy óvja látásukat. A régi időkben úgy gondolták, hogy a kőben koncentrálódik az örök élet lehetősége, a biztonság és az összes isteni erő. A görögök, rómaiak és az indiánok védelmezőkőként becsülték, úgy tartották, hogy a lápisz egy égi kő, amely az embereknek szabadságot, bölcsességet és szerelmet hoz. A lazuritot minden kultúrában egyidejűleg a barátság köveként tisztelték, amely támogatja az emberi kapcsolatokat és az igaz barátságokat. A lápisz lazuli hatása, hogy összekapcsol a belső bőséggel. Segít észrevenni a jelen környezet értékeit, az élet örömeit és megélni azokat. Indiában a legősibb kövek egyike, ősi szanszkrit neve radzswart. Buddha kőnek is tartják. A benne lévő priteket a bőség bevonzójaként is ismerik. A lápisz lazuli egy nagyon erős védelmi kő, amely szinte ellenállhatatlan fallal veszi körbe a viselőjét és csak a jót és a semlegeset engedi be. Növeli az ellenálló képességet és emiatt immunerősítőnek is tartják. Segíti a társkapcsolatokat, nyugtató hatású ásvány. Növeli az objektivitást, ítélkezés mentességet és a belső érzések tiszta átlátását. Növeli az életörömöt és a jelen pillanat elfogadását. Erősíti a szemet és összefonódik a belső bölcsességgel. Barátság kövének is tartják. Harmóniát és barátságot visz az életbe, főleg a gyermekeknek ad több bátorságot. Elhivatottak kövének is nevezik és sikert is ajándékozhat. Úgy tartják a lányok nyakláncként hordják, akkor a segítségével örökre magukhoz tudják láncolni szerelmüket. A lazurit névváltozatai még a lazúrkő, lapis lazuli, lápisz lazuli. Európában ármenkőnek is nevezik. Elnevezése a perzsa lazavard szóból ered, a lapis lazuli elnevezés a latin lapis (kő) és az arab ég szavak kombinációja. Szkarnosodott mészkövekben és dolomitokban gránit kontaktusokban metamorf képződése a leggyakoribb. Vulkáni műkodés során kifejlett kristályok keletkezhetnek. Lápisz lazuli egy kéntartalmú alumíniumszilikát. Hasonló ásványok az azurit, szodalit.

A lápisz (lazúrkő, lazurit, lazuli) gyakori szennyezései (pirit, markazit, dolomit, csillámok) miatt aggregátnak tekintik, többen a magas elegykristályos megjelenés miatt kőzetnek tartják. Kísérletek folynak mesterséges előállítására. Finomszemcsés őrleménye természetes mélykék színű festékanyag a közismert ultramarinkék is ebből készül. Az ókori Görögországban, Egyiptomban és a római területeken a templomok és előkelő paloták díszítésénél alkalmazták. Már az ókorban készítettek gyűrű betéteket, függőket, medálokat a könnyen csiszolható lazuritból. Ritkán előforduló nagyobb kristályai keresettek. A finomszemcsés tömbös példányok gyakran szennyezettek. A világosabb Chile-lapis több kalcitot és szennyező dolomitot tartalmaz. Legkeresettebb az indigókék keleti lazurit. Aprószemű pirit zárványok csiszolt felületén különleges fényhatást eredményeznek. Hevítéssel színe befolyásolható. Savakra nagyon érzékeny, ezért lakk vagy viaszbevonattal látják el, ami a fényhatást is kiemeli. Gyakran hamisítják kvarc "berlini kék" festésével, ilyen a nunkircheni lapis, de ez idővel zöldesre színeződik. A hamisítók gyakran készítenek tripletet, amikor üveget kékre színezett ragasztóanyaggal gyengébb minőségű lazurittal préselnek össze.

Piramiskutatók, kb. Kr.e. 5000-ből való darabra bukkantak. Akkoriban nevezhette el egy egyiptomi főpap az ég kövének. Az ókori Egyiptomban még a szépség szimbólumának is tartották és szentként tisztelték. A görögök, a rómaiak és az indiánok védőköve is volt. A lápisz (lazúrkő, lazurit, lazuli) Tutankhamon halotti aranymaszkjának is a legfőbb díszítőeleme. Neve színére utaló lazulum szóból ered, a lengyel lazur, magyar azúr szavak is innen erednek. A lápisz lazuli legfontosabb összetevője a lazurit, ez a kő színéért felelős nagyrészt, viszont az ásványnak alig a felét adja ki. Az eredeti lápisz lazuli tartalmaz emellett pirit (arany-réz fémes színű foltok), kalcit (sárgás-fehér színek) és szodalit ásványt is a legtöbb esetben és ezek adják meg a kő karakterét.

A lápisz (lazúrkő, lazurit, lazuli) lelőhelyei Afganisztán, Argentína, Burma, Kanada, Szibéria, USA.

A lápisz (lazúrkő, lazurit, lazuli) gyógyhatásai a kristálygyógyászatban
A lazurit figyelmet és ugyanakkor nyugalmat hoz ki belőlünk, hogy rátalálhassunk a belső igényeinkre és komolyan vegyük azokat. Segít, hogy kiálljunk a magunk igaza mellett, támogatva ezzel önbizalmunkat. A homlokcsakrához kapcsolódva tudatosulnak az elnyomott érzelmek, szabaddá válik az út az intuíciónk számára. Még a szégyenlős emberek is nyitottabbá válnak, könnyebben közelednek és teremtenek kapcsolatot a körülöttük lévő világgal. A kőben lévő pirit segít a mindennapi életünk jobb szervezésében, a mindennapi dolgainkat megerőltetés nélkül végezhetjük el segítségével. A párna alá helyezett lápisz féldrágakőnek (lazúrkő, lazurit, lazuli) köszönhetően reggel frissen és fáradtság nélkül kelhetünk fel ágyunkból. A lazurit segít problémáink feldolgozásában, sorsunk elfogadásában, így megajándékoz egy kiegyensúlyozottabb, boldogabb élettel. Nyugtatólag hat az idegekre, így neuritisz (ideggyulladás) és a neuralgikus fájdalmak is enyhíthetők vele. Fokozza az önállóságot és az önbizalmat. Félelmek, a depresszió, vagy a melankólia ellen is egyaránt használható. Segít megnyugodni és könnyebben elaludni. Igazság kövének is nevezik, mert segít hogy mindig őszinték legyünk és fokozza az igazságszeretet érzését is bennünk. Szégyenlős, visszahúzódó, félénk embereknek ajánlott, mert nyitottabbá válnak a külvilág felé és könnyebben ismerkednek, közlekednek a világban. Segít a koncentrációs és tanulási problémáknál. Támogatja a barátságra, a csapatszellemre, a szerelemre és partnerkapcsolatra való igényt és segíti a döntési képességet is.

A lápiszt (lazúrkő, lazurit, lazuli) hajproblémák esetében alkalmazzuk, leginkább hajhullás ellen hatásos. Szabályozza a szervezet mirigyeinek működését, így azok mindenféle megbetegedése esetén hasznos segítséget nyújt, például a bőrbetegségek, lepra, epilepszia, vérszegénység. Torokproblémák, gyakori megfázás, torokgyulladás, rekedtség esetében is érdemes lazuritot használni. Hajproblémák, hajhullás esetében is alkalmazzák. Javítja a hallást. Hat a bőrkiütésekre, beleértve a csalánkiütést is. A herpeszre szintén igen jótékony hatással van. Szemölcsök ellen is jó. Csökkenti a magas vérnyomást, szabályozza a szívverést. Enyhíti a fejfájást és használható gyulladáscsökkentőként és lázcsillapítóként, gyomorfájásra és a gyomorgörcsre is. Hasznos lehet álmatlanságnál és asztmánál is. Test szerveit tisztítja, így gyulladásgátló és méregtelenítő hatású. Szabályozza a vérkeringést, a sejtosztódást, gátolja a vérömlenyek kialakulását. Elmulasztja a menstruációs görcsöket és a végtagfájdalmakat. Különböző sugárzások ellen is megvéd (pl a földsugárzás, UV-sugárzás vagy az elektromos készülékekből kiáramló sugárzástól).


Gyártó: Féldrágakő

Kapcsolódó termékek: 00130,00166,00311

Nyomtatható változat Elküldés egy ismerősnek KedvencekhezKérdés küldése


Ehhez a termékhez az alábbi termékeket is megrendelték
Kép
Megnevezés 
Ár 
Rendelés
Indole-3-Carbinol 60db 200mg/kapszula
Magasfokú sejtvédelem! Indol-3-karbinol tartalmú étrend-kiegészítő, 200mg hatóanyag tartalommal! Indole-3-Carbinol ka...
bruttó 8.960 Ft 
db
Mohaachát nyaklánc (hullámos négyzetes)
15x15 mm-es, hullámos négyzet alakú gyöngyökből készült mohaachát nyaklánc allergiamentes, ródiumozott kapoccsal. Hossza...
bruttó 8.100 Ft 
dbKapcsolódó termékek
Kép
Megnevezés 
Ár 
Rendelés
Hematit karkötő - Conquista la noche
Conquista la noche-Éjjeli hódítás-Hematit karkötő. A hematit erősíti a vonzerőt, fokozza az orgazmust a kristálygyógyás...
bruttó 6.900 Ft 
db
Ametiszt nyaklánc (8mm)
Jelenleg nem kapható. 8 mm-es, golyós gyöngyökből készült ametiszt nyaklánc allergiamentes, ródiumozott kapoccsal. Hossz...
bruttó 11.200 Ft 
db
Lila Krókusz féldrágakő karkötő
A csoportosan nyíló lila krókusz látványa ihlette ezt az ametiszt (4mm) és jáde (2mm) féldrágakő gyöngyökből készült kar...
bruttó 8.700 Ft 
dbBevásárlókosár

Hírlevél


0.1559 mp


   Jogi nyilatkozat    Vásárlási tudnivalók