wellnesswebaruhaz.hu: Ez az oldal nem aktív és csak kísérleti jellegű! A weblapon lévő tartalmak a nyílt Archive.org tartalomszolgáltató által vannak kezelve. A tartalomért semmilyen felelősséget nem vállalunk.
Az jelenlegi oldal tiszteletben tartja mások szellemi tulajdonjogait és egyéb tulajdonjogait. Az archívum megfelelő körülmények között és saját belátása szerint eltávolíthat bizonyos tartalmat, vagy letilthatja a tartalomhoz való hozzáférést, amely úgy tűnik, hogy sérti mások szerzői jogait vagy más szellemi tulajdonjogait. Ha úgy gondolja, hogy az oldalon található elérhető anyagok megsértették szerzői jogait lépjen kapcsolatba a szerkesztőkkel és haladéktalanul eltávolítjuk azokat!

BIO Ganoderma lucidum (pecsétviaszgomba) őrölt gyógygomba 20g
Gyógygombák, biogomba -> Bio Ganoderma lucidum (pecsétviaszgomba) 
Azonosító: 00286 - Kérdés küldése a termékkel kapcsolatban
bruttó 4.750 Ft
2 db-tól -5% (bruttó 4.513 Ft/db)
Mennyiség: db
Nyomtatható változat Elküldés egy ismerősnek KedvencekhezKérdés küldése

2 db-tól -5% (bruttó 4513 Ft/db) VIGYÁZAT HAMISÍTJÁK! Magyarországon termelt, Biokontroll Hungária által ellenőrzött, bio minősítésű eredeti Ganoderma lucidum (reishi, pecsétviaszgomba) gyógygomba, 70%-os spóratartalommal!
100%-ban liofilizált technikával, adalékanyag nélkül tartósított gyógygombákban az íz és illatanyagok, fehérjék, vitaminok és ásványianyagok teljes mértékben a gomba őrleményben maradnak.
-Csak Ganoderma lucidum
(reishi, pecsétviaszgomba) gombafejet és spórát tartalmaz az őrlemény.
-100%-os tisztaságú, semmilyen hozzáadott adalékanyagot nem tartalmaz.
-Ökológiai (bio)gazdálkodásból származik.
-100%-ban magyar termék.

Felhasználási javaslat
Immunerősítés, immunrendszerünk erősítésére, közérzetünk javítására- napi 2x 1/2 mokkáskanálnyi őrölt bio Ganoderma lucidum
(pecsétviaszgomba) gyógygomba kevés folyadékban (tea, joghurt, kávé) elkeverve.
Terápiás, kúraszerű alkalmazáskor- napi 2x 1 mokkáskanálnyi őrölt bio Ganoderma lucidum kevés folyadékban (tea, joghurt, kávé) elkeverve.
Kemoterápia mellékhatásainak csökkentésére- napi 3x 1 mokkáskanálnyi őrölt bio Ganoderma lucidum
(pecsétviaszgomba) gyógygomba kevés folyadékban (tea, joghurt, kávé) elkeverve.
Javasolt természetes forrásból származó (nem mesterségesen előállított)
C-vitamin egyidejű fogyasztása, mert a C-vitamin elősegíti a hatóanyagok szervezetbe való beépülését. A C-vitamin pótlására kiváló megoldás a magas C-vitamin tartalmú bio zöldségek és bio gyümölcsök (pl.főzelékfélék, kelvirág, burgonya, paprika, paradicsom, citrusfélék gyümölcsei, citrom, narancs, grapefruit, bogyós növények) rendszeres fogyasztása az őrölt bio Ganoderma lucidum szedése ideje alatt és után is!

A Ganoderma lucidum
fogyasztása során jellemző
Élénkség, energetikusság.
Kevesebb az alvással töltött órák száma, de az ébredés energikus marad.
Javul az étvágy.
A salakanyagok rendszeresen és simán távoznak.

A Ganoderma gomba fogyasztásának mellékhatásai
A pecsétviaszgomba
gyógygomba alkalmazása során különösebb mellékhatásra nem kell számítani.
Mivel a gomba jelentős immunstimuláló hatással rendelkezik, kerülni kell az immunszupresszív (immunrendszer működését csökkentő) készítményekkel történő együttes alkalmazását.
Kerülendő a Ganoderma lucidum alkalmazása véralvadásgátló gyógyszerek, Aszpirin szedése mellett, mert összeadódó hatásra lehet számítani (Shimizu és munkatársai, 1985). 
Előfordulhatnak egyéni reakciók is, nagyon ritkán a gomba felhasználása során allergiás tünetek jelentkezhetnek.


A Ganoderma lucidum
(pecsétviaszgomba, reishi) gyógygomba fogyasztása alkalmas az immunrendszer erősítésére, általános közérzet javítására, asztmára, cukorbetegségre, magas vérnyomásra, szív és érendszeri problémák valamint kemoterápia kiegészítő kezelésére, szexuális problémák javulásához.

Kutatások, klinikai kísérletek támasztják alá a Ganoderma lucidum
gyógygomba jótékony hatásait
Csökkenti a vérben a koleszterin és a szabad zsírok mennyiségét.
A pecsétviaszgomba
gyógygomba hatóanyagai csökkentik a vércukorszintet, visszaállítják a hasnyálmirigy működését.
Csökkentheti a vérben található lipidek számát és stabilizálja a vörösvérsejtek membránjait.
Mivel a Ganoderma
lucidum gyógygomba adenosine-t tartalmaz, csökkentheti a vérlemezkék felhalmozódását, bomlasztja a thrombinokat, és megakadályozza a trombózist,
Javítja a mellékvesék vesekérgének működését az endokrin egyensúly fenntartása érdekében,
Fokozza a szervezet természetes gyógyító képességét, és lehetővé teszi, hogy a szervezet erős immunrendszert alakítson ki,
Megakadályozza a szövetsejtek elhalását.
A pecsétviaszgomba fogyasztása megakadályozza a szenilitást a szervezet fiatalosan tartásával.
Csökkenti a túlérzékenység elleni szerek mellékhatásait.
Megakadályozza a szervek degenerációjá.
A Ganoderma lucidum
gyógygomba egyes hatóanyagai megakadályozzák az antigének által okozott allergia kialakulását, mivel gátolják a hízósejtek hisztamin kibocsátását.
Megelőzi és kezeli a rák kialakulását és blokkolja a rákos sejtek anyagcseréjét.
Normalizál a szövetkárosodás megelőzése érdekében.
Megakadályozza a rákos betegek embólia miatti hirtelen elhalálozását.
Megakadályozza a trombózis kialakulását, bomlasztja a thrombinokat a környező szövetek falán és csökkenti a rák elleni gyógyszerek blokkolását, erősítve az ilyen szerek hatékonyságát.
Csökkenti a rák által okozott fájdalmat a pecsétviaszgomba rendszeres fogyasztása.
A Ganoderma lucidum
gyógygomba hatóanyagai, az oxigenizált szterolok gátolják a koleszterin szintézisét, ezáltal a koleszterinszintet csökkentik.
Epidemiológiai vizsgálatokban bizonyították, hogy a Ganoderma lucidum gombát fogyasztók esetében szignifikánsabb kisebb számban fordulnak elő daganatos betegségek.

A gomba hatóanyagai serkentik az immunrendszer működését.
A Ganoderma gyógygomba hatóanyagai védőhatást fejtenek ki oxigénhiányos és reoxigenizációs sérülésekben.
A pecsétviaszgomba egyes hatóanyagai bizonyos idegrendszeri folyamatokban gátolják a sejtsérülést, a dopaminerg neuronok degenerációját gátolja.

A tudományosan meglapozott tények a gomba jótékony hatásai mellett szólnak, azonban a Ganoderma lucidum gomba fogyasztása előtt kérje ki kezelőorvosa véleményét. A bio Ganoderma lucidum (reishi, pecsétviaszgomba) őrlemény fogyasztása nem az orvos által javasolt terápia helyett, hanem annak kiegészítéseként javasolt.


GANODERMA Lucidum, a csodálatos gyógyhatású gomba
Ling Zhi, Reishi, pecsétviaszgomba, lakkostapló

Kalapját és tönkjét vastag lakkréteg borítja. Ez a gomba kb. 4000 éve ismert gyógygomba, amely több mint 200 aktív hatóanyaggal rendelkezik (pl.150 triterpén, 50 poliszacharid, szénhidrátok, adenosinok, triterpenoidok, antioxidánsok, aminosavak, zsír, alkaloidák, vitaminok, ásványi anyagok). Az első írásos emlékek Kínából, az időszámításunk előtti időkből származnak. Kínában, Japánban, Koreában különböző nevekkel illették: A halhatatlanság varázsitala, a szellemi befolyás gyógynövénye, a császár levese. A korabeli feljegyzések szerint a gyógygomba őrleményéből nem túl ízes teát készítettek, hiszen a Ganoderma kifejezetten keserű. Manapság kávéval is keverik, mert abban a keserű íz nem feltűnő. A Ganoderma gomba Kína délnyugati részében, főként kihalt, kemény fákon vagy azok törzsein nő. Az összegyűjtött gombák 90%-a a kihalt szilvafák törzséről származik. A vadonban fellelhető termőtestek mindig is ritkaságszámba mentek, ezért pl. Kínában, ha valaki ilyen gombát talált, annak kötelessége volt beszolgáltatni a császári udvarnak. A hatóanyagok nagy része a spórában és nem a termőtestben dúsul fel.

A Ganoderma
(reishi, pecsétviaszgomba) gyógyhatású gyógygomba, amely az immunrendszerünk javításával serkenti szervezetünk öngyógyító folyamatait, ezáltal sikeresebben vesszük fel a harcot a bennünk rejlő betegségekkel szemben. Hosszútávú szedése nem okoz semmilyen mellékhatást, viszont a szintetikus gyógyszerek mellékhatásait csökkenti. A gomba frissen nem fogyasztható, csak szárított, porított formában!

A Ganoderma lucidum gyógygomba egyik fő alkotó eleme a szerves germánium, amely akár másfélszeresére növeli a vér oxigénfelvevő képességét, ezáltal javíthatja az emésztést, megelőzheti a szövetek elhalását. Egyensúlyba hozza a test elektromos töltését. Eltávolítja a tályogos sejtek körüli abnormális cellákat. A szerves germánium fokozza az interferonok képzését a szervezetben, amelyek gátolják a vírusok elszaporodását. A Ganoderma kb. négyszer-hatszor annyi germániumot tartalmaz mint a ginseng vagy az aloe vera. Dr. Kazuhiko Asai kutatásai szerint 800-2000 milliomodrészben tartalmazza a germániumot ez a gyógynövény.

A Ganoderma
lucidum (reishi, pecsétviaszgomba) gyógygomba nagy arányban tartalmaz vízoldékony poliszacharidokat, amelyek megölik a vírusokat, erősíthetik az immunrendszert. Csökkentik a vércukorszintet és támogatják a hasnyálmirigy funkciókat. A poliszacharidok fontos tulajdonsága a detoxifikáció, azaz segítik a méregtelenítést. Továbbá megerősítik a sejt-membránokat és növelik a vörös vérsejtek oxigén ellátottságát. A Role of Ganoderma Supplementation in Cancer Management, Raymond Y. Chang, Meridian Medical Group at the Institute of East-West Medicine and Department of Medicine, Cornell Medical College in vitro, tehát laboratóriumi, valamint állatkísérletek a Ganoderma lucidum ráksejt pusztító hatását mutatták ki. A lezajlott kutatások szerint a tumoros sejtet pusztító hatása a Ganoderma gyógygombában található poliszacharidoknak és a szerves germánium tartalmának köszönhető. Embereken végzett kísérleteket még nem végeztek, ezért a Ganoderma rák ellenes hatása az alábbi területeken indirekt módon igazolható.
-Kemoterápia és sugárkezelés mellékhatásainak csökkentésénél a fáradtság, étvágytalanság, hajhullás, csontvelő szupresszió, fertőzés veszély javítására. Tanulmányok bizonyítják a Ganoderma lucidum jótékony hatását fáradtság (Yang, 1994), hajhullás (Miyamoto et el. 1985), csontvelő szupresszió (Jia et al. 1993) esetén.
-A Ganoderma
gyógygomba áttétek kialakulását akadályozta, de egyelőre csak kis esetszámú tanulmányok és állatkísérletek mutatták ezt a hatást. Bizonyos állatkísérletekben a Ganoderma képes volt megakadályozni az áttétek kialakulását, jelentősen növelte a túlélést (Taguchi 1987, Honma 1982, Kimura et al. 1994, Lee 1984, Suga 1994, Chang 1994).
-A Ganoderma lucidum
(pecsétviaszgomba) szedése során a rákos betegek fájdalmának csökkenése volt tapasztalható (Kupin, 1994).
- A Ganoderma lucidum
gyógygomba bizonyítottan növeli a természetes ölősejtek (NK) és a cytotoxikus T-sejtek (CTC) aktivitását, s ez csökkentheti a rák kialakulásának valószínűségét (Lotzova, 1985).

A lezajlott kutatások szerint a Ganoderma lucidum
(pecsétviaszgomba, reishi) rákellenes hatásait a poliszacharid és a szerves germánium tartalmának köszönhető.

A Ganoderma adenosin tartalmának köszönhetően csökkenti a koleszterin szintet és a szabad zsírok (lipidek) mennyiségét a vérben, stabilizálja a vörös sejtek hártyáját. Az adenosinok csökkenthetik a trombocita kötés szintjét és a vérrögök kilakulásást. Növelik a mellékvesekéreg funkcióit, megtartva a belső elválasztású mirigyek egyensúlyát. Szabályozzák az anyagcserét és a vér ph értékét.

Triterpenoidok is találhatók a Ganodermában, amelyek javítják az emésztő rendszer működését, megakadályozzák az antigének okozta allergiát, csökkentik a koleszterintet és a semleges zsírokat a testben, aktiválják a sejtek sejtmagját.

A ganoderic esszencia fiatalítja a szöveteket, segít legyőzni a bőrbetegségeket és megszépíti a bőrt.

A Ganoderma
lucidum gyógygomba béta glukán tartalma aktiválja a makrofágok működését és más védő faktorok termelődését. Ennek köszönhetően nő az immunrendszer aktivitása és hatékonyabban tud fellépni a különböző fertőzésekkel szembeni küzdelemben. A béta glukánok hatékonysága C-vitaminnal kombinálva növelhető.

A Ganoderma (pecsétviaszgomba, reishi) gyógygomba orvostudományi alapjai és hatásai
Az orvostudomány az 1970-es években kezdte el vizsgálni a Ganoderma lucidum gyógyhatásait, termesztését 1975-ben kezdték el. 2005-ben Dr. Howard W. Fisher könyvet írt a kutatások eredményeiről, "Reishi a megoldás" címmel. Magyarországon is megtalálható ez a gomba a természetben. A keserű íze miatt étkezési célokra soha nem gyűjtötték nálunk.

Japánban a Koseisho Egészségügyi részlege támogatott gyógyszernek nyilvánította a Ganoderma Lucidumot, Krestin néven törzskönyvezték, mint rákellenes gyógyszert. Egyik különleges hatását "adaptogen" kefejezéssel jelölték. Ez azt jelenti, hogy kétirányú hatással rendelkezik: emelheti és csökkentheti is a vérnyomást attól függően, hogy a szervezetnek mire van szüksége. A ganoderma lucidum gyógygomba rendszeres szedése serkenti a szervezet természetes öngyógyító folyamatait.

A távol-keleti országokban (Kína, Japán, Korea) kiegészítő kezelésként kifejezetten javasolják a Ganoderma lucidum
(pecsétviaszgomba, reishi) gyógygomba fogyasztását.

Irodalmi hivatkozás
Dr. Cserjés és Dr.Tihanyi tanulmányai, külföldi szaklapok,
Lelley J. 1999 A gombák gyógyító ereje

 

Kapcsolódó termékek: 00190,00137,00287,00139,00285,00322,00138,00013

Nyomtatható változat Elküldés egy ismerősnek KedvencekhezKérdés küldése


Ehhez a termékhez az alábbi termékeket is megrendelték
Kép
Megnevezés 
Ár 
Rendelés
ASO Aktív Stabilizált Oxigén 60ml
ASO Aktív Stabilizált Oxigén (aktív oxigén sóoldatban) Teljesen, 100%-ban természetes élelmiszer, amely bio-oxigént tar...
bruttó 15.000 Ft 
dbKapcsolódó termékek
Kép
Megnevezés 
Ár 
Rendelés
Bio őrölt laskagomba 60g
NEM KAPHATÓ! 2 db-tól -5% kedvezmény (bruttó 1425 Ft/db) Az őrölt bio laskagomba beltartalma miatt fogyókúrázók, cukorbe...
bruttó 10.001.500 Ft 
db
Bio ganodermás kávé 2in1 tasakos- drGanolife
2 db-tól -3% (bruttó 4637 Ft/db) kedvezmény! Azonnal oldódó bio instant kávé és bio ganoderma lucidum (reishi) (6,9%) ke...
bruttó 4.780 Ft 
db
Bio ganodermás kávé 3in1 200g
2 db-tól -3% (bruttó 4802 Ft/db) kedvezmény! Mount Hagen bio instant kávé, bio tejpor, bio ganoderma lucidum keveréke. 1...
bruttó 4.950 Ft 
db
Bio ganodermás kávé 2in1 120g
2 db-tól -3% (bruttó 5675 Ft/db) kedvezmény! Mount Hagen bio instant kávé, bio ganoderma lucidum keveréke. 100% bio kávé...
bruttó 5.850 Ft 
db
Bio Shiitake gyógygomba őrlemény 30g
Bio őrölt Shiitake gyógygomba. 2db-tól 7% kedvezmény, 3162Ft/db. A shiitakét olyan betegségeknél is fogyaszthatjuk, amel...
bruttó 3.400 Ft 
db
Low Deuterium Oxy Crystal 50ml
A Low Deuterium Oxy Crystal mágnesesen strukturált, stabilizált oxigén tartalmú, csökkentett deutérium tartalmú v...
bruttó 16.000 Ft 
db
Bio Shiitake gyógygomba őrlemény 60g
Jelenleg nem kapható. Bio őrölt Shiitake gyógygomba. 2db-tól 5% kedvezmény, 6175Ft/db. A shiitakét olyan betegségeknél ...
bruttó 2.147.483.647 Ft 
db
ASO Aktív Stabilizált Oxigén 60ml
ASO Aktív Stabilizált Oxigén (aktív oxigén sóoldatban) Teljesen, 100%-ban természetes élelmiszer, amely bio-oxigént tar...
bruttó 15.000 Ft 
dbBevásárlókosár

Hírlevél


0.1609 mp


   Jogi nyilatkozat    Vásárlási tudnivalók