wellnesswebaruhaz.hu: Ez az oldal nem aktív és csak kísérleti jellegű! A weblapon lévő tartalmak a nyílt Archive.org tartalomszolgáltató által vannak kezelve. A tartalomért semmilyen felelősséget nem vállalunk.
Az jelenlegi oldal tiszteletben tartja mások szellemi tulajdonjogait és egyéb tulajdonjogait. Az archívum megfelelő körülmények között és saját belátása szerint eltávolíthat bizonyos tartalmat, vagy letilthatja a tartalomhoz való hozzáférést, amely úgy tűnik, hogy sérti mások szerzői jogait vagy más szellemi tulajdonjogait. Ha úgy gondolja, hogy az oldalon található elérhető anyagok megsértették szerzői jogait lépjen kapcsolatba a szerkesztőkkel és haladéktalanul eltávolítjuk azokat!

Hegyikristály nyaklánc
Drágakő, féldrágakő, ásvány ékszerek -> Hegyikristály 
Azonosító: 00306 - Kérdés küldése a termékkel kapcsolatban
bruttó 15.200 Ft
Mennyiség: db
Nyomtatható változat Elküldés egy ismerősnek KedvencekhezKérdés küldése
10mm-es gyöngyökből készült hegyikristály nyaklánc allergiamentes, ródiumozott kapoccsal. Hossza 50cm.
2db-tól -10% kedvezmény, bruttó 13680 Ft/db!

A hegyikristály fokozza az összes többi féldrágakő hatását. Kiegyensúlyozó, nyugtató hatással bír a lélekre. Hat a szellemi kimerültség ellen. Aura tisztító, erősítő és védelmező. Növeli a kifejezőerőnket, kiegyenlíti a lelki diszharmóniát, aktiválja a felettes tudatunkat. Segít a felettes énnel való összeköttetés megteremtésében, ezért kitűnően használható meditáció alatt. Szellemi fejlődésünket is segíti, illetve szellemi határaink kitágulását. Javítja az intuíciónkat, telepatikus képességeinket. Használhatjuk a tér atmoszférájának tisztítására, a káros környezeti sugárzás csökkentésére, illetve a lelki sebek gyógyítására. Az ókori görögök szerint a hegyikristályok az Alpok magas csúcsainak dermesztő hidegében felolvaszthatatlan jéggé fagyott vízből keletkeztek. Ezért nevezték el az ásványt kristallos-nak, azaz jégnek. Minden ember lelki társa és a legismertebb gyógykövek egyike. A tökéletesség, tisztaság és a szeretet szimbólumának is tartják. Fokozza az összes többi kő hatását, erősíti a test összes funkcióját és kiegyensúlyozó hatást gyakorol a lélekre.

Csillagjegyei az összes csillagjegy. Csakrái az összes csakra. Eleme a föld és a levegő.

A kristályok tökéletes átlátszóságát gyakran zavarják szilárd és folyadékzárványok. Azokat a hegyikristályokat, melyeknek természetes úton keletkezett finom repedései, a beléjük hatolt igen vékony levegőréteg okozta interferencia folytán szivárványszínt játszanak, írisz- vagy szivárvány-kvarcoknak nevezik. Mesterségesen is előállítják úgy, hogy felhevített hegyikristályt hideg vízbe mártanak. Ha a víz színesre festett és a kristályt huzamosabb ideig benne hagyják, a festék behatol és a repedések mentén színesre festett kvarcot kapunk.

A hegyikristály legfőbb lelőhelyei az Alpokban vannak (a franciaországi, olaszországi, németországi és svájci részeken). Az Alpokban századok óta apáról fiúra szálló mesterség a kristály keresése. A tavaszi olvadás után indulnak meg a kristálykeresők, bejárják a gazdagabb előfordulásaikról ismert nagyobb, valamint az eldugottabb völgyeket, átkutatják a gleccserek hordalékát, a patakmedreket, vizsgálják a kőzetben húzódó kvarcereket, kopogtatván körülöttük a sziklafalat, mikor is a hegyikristályokat rejtő kisebb-nagyobb üregek kongó hanggal árulják el magukat. Az üregek rendesen csak nagyobb ököl, fejnagyságúak, néha azonban rendkívüli méretűek. A kvarckristályok bélelte nagyobb üregeket kristálypincéknek nevezik. Nagy jelentőségűek a brazíliai lelőhelyek is, ahonnan kitűnő minőségű hegyikristályok származnak nagy mennyiségben. A leggazdagabb előfordulások Goyaz-államban, a Sao Marcos- és Sao Bartholomeo-folyók közötti Serra dos Cristaes vidékén, Cristallina és Araguahy mellett vannak. Madagaszkár szigetének keleti és északkeleti gnájszos vidékéről eredő folyók ágyából már a 17. században ismertek pompás, átlátszó hegyikristályokat. Az elsődleges előfordulású kristályok üledékes kőzeteket és kristályos palákat átszelő pegmatittelérek üregeiből származnak. Indiában Madras vidékén harmadkori konglomerátokban találják a megkopott, víztiszta hegyikristályokat, amelyekből Madrasban briliánsokat, rózsákat, sőt szemüvegeket csiszolnak. Víztiszta hegyikristályok leginkább Tibetben találhatók. Japánban és Srí-Lankán is előfordul. Oroszországban az Urál-hegységnél is találhatók gazdag lelőhelyek. Az Egyesült Államok több államában is megtalálható.

A hegyikristály felhasználása régebben jelentős szerepe volt az ékszeriparban, a gliptikában, és a díszítőművészet terén. Ékszerbe, a gyémánt pótlására, különösen szívesen csiszolták kisebb, ragyogó kristályait s ezeket nyugati gyémántoknak nevezték. Helyi neveik: máramarosi-, német-, stollbergi-, cseh-, alaszkai-, arkanzasz-, pafoszi-, alenkoni-, ír-, bristol-, quebeki-, similigyémánt voltak. A hegyikristályt az ó- és középkorban, de még a múlt században is jóval nagyobbra értékelték, mint napjainkban. Ma legjobban az optikai célokra alkalmas, teljesen átlátszó, színtelen, repedés és zárványmentes goyazi kristályokat fizetik meg.
A magyar királyi jogar gömbje hegyikristályból van, és oroszlánokat véstek bele.
Az ókorban úgy hitték róla, hogy a jég egy változata, ezért is kapta a "crystallos" nevet, ami maga is jeget jelent. Csúcsai a növekedési fázis elején tejszerűek, átlátszatlanok, a növekedés előrehaladtával kezdenek csak "kitisztulni". Az igazán szép példányai víztiszták, vagy épp hogy egy különleges rajzolatú zárvány miatt kiemelkedőek! Kristályai gyakran alkotnak egyedi formájú csoportokat, telepeket.

Gyógyhatásai a kristálygyógyászatban
A hegyikristály minden területre hat gyógyító, gyulladás- és fájdalomcsökkentő hatással. Használhatjuk szemre, bőrre, ízületre, hátra, belekre, emésztőrendszerre. Mivel a test negatív rezgéseit pozitívvá alakítja, ezért daganatos megbetegedések esetén is javasolt használata. Ha egy területre megtaláljuk gyógykövünket, vagy a saját személyes ásványunkat, annak a hatása megsokszorozható a hegyikristály segítségével. A hegyikristály egyesek szerint testi, lelki megfiatalító hatással bír. Segít a gyomor- és bélproblémáknál, láz esetén is. Negatív energiák, elektroszmog, vízér, émelygés, negatív sejtfejlődés ellen is jó. Harmonizálja a két agyfélteke működését, erősíti az agyalapi mirigyet. Segít a rosszullét ellen. Szabályozza a keringést, regenerálja az idegrendszert. Menstruációnál, influenzánál új energiát ad. Segít az érzéketlen testrészek javulása esetén. Éppolyan jó hatása van fejfájásnál, porckorong-problémánál, szívinfarktusnál és szempanaszoknál, mint pajzsmirigy-megbetegedéseknél, bőrbetegségeknél, hátfájdalmaknál, emésztési problémáknál és túlsúlynál. Hatásos vérzéscsillapító és jó hatással van a vérünkre. Megtisztítja az ereket a lerakódásoktól, így javíthatunk a rendszeres használatával a szívpanaszokon, magas vérnyomáson, illetve az oxigénellátással kapcsolatos problémákon. Vitalizál és ezenkívül jó a bőrre, hajra, körmökre, ízületre, csontokra is. Jó hatással van még a lépre, szívre, hólyagokra, pajzsmirigyre és még sok másra. Rendszeres használatával komolyabb betegségeket is lehet vele kezelni mint például a leukémiát, emésztési zavarokat, fekélyesedést, fertőzéseket, hormonzavarokat, egyensúlyzavarokat és az epilepsziát.

Általános kristály, minden betegség kezelésére használhatjuk! A test összes funkcióját erősíti! Hatása visszanyúlik a betegség megjelenése előtti egészséges állapothoz! A hegyikristály jó a gyulladások csökkentésére, lázcsillapításra, ízületi gyulladásra jó a bőr problémáira, segíti a sebek gyógyulását, a csonttörések regenerálódását, de égési sebekre is hasznos lehet segíti az emésztési zavarok megszüntetését. Jó gyomorpanaszokra, görcsös fájdalmakra, szívproblémáknál egyensúlyba hozza a hormon- és immunrendszert. Jó a pajzsmirigy szabályozására, idegkimerültségre, és az összpontosítás erősítésére. Hatással van a szemre, bőrre, ízületekre, segít a fül és a szem megbetegedésein, végtagfáradtság esetén. Jó egyensúlyzavarok leküzdésére, ájuláskor, szédüléskor daganatok, epilepszia, alvászavar ellen. Harmonizálja a két agyféltekét, eloszlatja a környezetünkből a statikus elektromosságot. A kezünkben tartva megkétszerezi az elektromágneses mezőnket.

A hegyikristály egy gyógyító kristály, amely jó gondolatokat sugároz. Személyiségfejlesztő hatása van és felszabadít a stressz alól. Figyelmességet és érzékenységet eredményez a partnerkapcsolatban. Segít a problémákat egyszerű módon megoldani. Feloldja az energiablokkokat. Stabilizálja és megtisztítja az aurát. A tiszta értelem köve is. Alkalmas még a kifejező erőnk és ellenálló képességünk növelésére. Testi, lelki és szellemi kimerültség esetén, a végtagok fáradtságérzete esetén is ajánlott. Hisztéria ellen is jó.

A leghatékonyabb gyógyító kő, energiafelerősítő és szabályozó kvarc, a Fény kristálya, ami a Világmindenség erejét szimbolizálja. Képes energiát elnyelni, befogadni, tárolni, és kibocsátani egyaránt, de képes a test és a lélek blokkjainak oldására is. Ez a kő az erő kristálya, ami minden energiát mozgásba hoz, így képes a többi kristály hatásának fokozására is! Minden betegség kezelésekor használhatjuk, mivel általános gyógyító, azaz mindig azt a rezgést közvetíti felénk, amire épp szükségünk van a gyógyuláshoz. Az okkultisták a Bölcsek Kövének tartották, ami Atlantisz és Lemúria tudását őrzi. Egyes indián törzsek a mai napig szent kőnek tartják. A kristály maga Gaia, a Földanya szíve, ami benn dobog a föld belsejében.

A hegyikristály az erő köve, tiszta energiája minden más energiát tisztít, mozgásba hoz, és a lehető legmagasabb szintre növel! Rezgése a fizikai síkot összekapcsolja a tudattal, így nem csak erőt, hanem tiszta gondolatokat is ad. Erősíti a lelket! A negatív energiákat elvezeti, az éltető energiát viszont felszabadítja, tárolja, és szabályozza, valamint tisztítja az aurát növeli az ellenálló képességet testi- lelki- szellemi kimerültség esetén segíti a belső látás kialakulását, segít emlékezni a múltra, ráhangol a spirituális céljainkra. A lélek tükre, a hit erejével letisztítja a gondolatainkat és elvezet az igazi bölcsességhez. Tárol és megőriz minden információt (Atlantiszon spirituális könyvtár szerepét töltötte be, így őrizte meg a tudást az utókor számára), segíti eloszlatni a karmikus magokat, még mielőtt azok megjelennének. Az életünkben tiszta gondolatokat, tiszta szavakat, és tiszta cselekedet ad. Alkalmas a családi béke és harmónia visszaállítására is.


Gyártó: Féldrágakő

Kapcsolódó termékek: 00311,00181,00166,00111,00151

Nyomtatható változat Elküldés egy ismerősnek KedvencekhezKérdés küldése


Ehhez a termékhez az alábbi termékeket is megrendelték
Kép
Megnevezés 
Ár 
Rendelés
Biola Bio Reishi-cickafarkfű bőrregerenáló testápoló 150ml
Biokozmetikum. Férfiak részére is ajánlott. Komplex bőrápoló, amely az aktív bőrregenerációhoz szükséges növényi kivonat...
bruttó 3.270 Ft 
db
Biola Bíbor kasvirág fényvédő krém SPF25 75ml világos árnyalat
Biokozmetikum. SPF25, azaz 25-es faktorszámú napkrém. A bíbor kasvirág napkrém összetevőinek 90%-a tanúsított biotermelé...
bruttó 3.600 Ft 
db
Biola BIO Ligetszépe-Bíborkasvirág (Echinacea) szemkörnyékápoló 15 ml
Biokozmetikum. Érzékeny szemkörnyékre, a smink alá is kiválóan alkalmas, gyorsan felszívódó különlegesen hatékonyan hidr...
bruttó 4.890 Ft 
dbKapcsolódó termékek
Kép
Megnevezés 
Ár 
Rendelés
Hópehely obszidián nyaklánc
20mm-es, lapos, kerek gyöngyökből készült hópehely obszidián nyaklánc allergiamentes, ródiumozott kapoccsal. Hossza 50cm...
bruttó 11.800 Ft 
db
Borostyán nyaklánc
4 mm átmérőjű, golyós gyöngyökből készült borostyán nyaklánc allergiamentes, ródiumozott kapoccsal. Hossza 50cm. 2db-t...
bruttó 11.900 Ft 
db
Ametiszt nyaklánc (8mm)
Jelenleg nem kapható. 8 mm-es, golyós gyöngyökből készült ametiszt nyaklánc allergiamentes, ródiumozott kapoccsal. Hossz...
bruttó 11.200 Ft 
db
Ametiszt nyaklánc (négyzetes)
15x15 mm-es, négyzet alakú gyöngyökből készült ametiszt nyaklánc allergiamentes, ródiumozott kapoccsal. Hossza 50cm. 2db...
bruttó 8.900 Ft 
db
Lila Krókusz féldrágakő karkötő
A csoportosan nyíló lila krókusz látványa ihlette ezt az ametiszt (4mm) és jáde (2mm) féldrágakő gyöngyökből készült kar...
bruttó 8.700 Ft 
dbBevásárlókosár

Hírlevél


0.1557 mp


   Jogi nyilatkozat    Vásárlási tudnivalók