wellnesswebaruhaz.hu: Ez az oldal nem aktív és csak kísérleti jellegű! A weblapon lévő tartalmak a nyílt Archive.org tartalomszolgáltató által vannak kezelve. A tartalomért semmilyen felelősséget nem vállalunk.
Az jelenlegi oldal tiszteletben tartja mások szellemi tulajdonjogait és egyéb tulajdonjogait. Az archívum megfelelő körülmények között és saját belátása szerint eltávolíthat bizonyos tartalmat, vagy letilthatja a tartalomhoz való hozzáférést, amely úgy tűnik, hogy sérti mások szerzői jogait vagy más szellemi tulajdonjogait. Ha úgy gondolja, hogy az oldalon található elérhető anyagok megsértették szerzői jogait lépjen kapcsolatba a szerkesztőkkel és haladéktalanul eltávolítjuk azokat!

Rózsás kozmetikumok
Rózsás szépítőszerek készítése otthon
 
Magunk is tudunk rózsából kozmetikumokat készíteni. Az összetevők mennyiségét nagyban meghatározza a hajunk, bőrünk állapota, típusa. Néhány alkalom után már tapasztaltabbak leszünk és könnyebben ráérzünk arra, hogy miből mennyi szükséges. A megadott mennyiségek kiindulási alapnak tekinthetők.
 
Általános szabály, hogy a legerősebben illatozó rózsákat használjuk fel. A rózsaszirmokat érdemes már hajnalban leszedni, mert ilyenkor még nagyobb az illóolaj tartalma, mint a nap későbbi szakaszaiban.
 

Rózsaolaj készítése
Hozzávalók- hajnalban leszedett, erősen illatos rózsaszirmok
                 mély tál
                 pontosan ráillő tányér
                 fehér vászon
                 madzag
                 forró víz vagy parázs
 
A rózsaolaj elkészítését azzal kezdjük, hogy mély tálra feszítsük ki a fehér vásznat és kössük rá jó szorosan. A vászonra vastagon hintsük rá a frissen szedett rózsaszirmokat. Ezután helyezzük rá a forró vízzel vagy parázzsal teli tányért. A meleg hatására a rózsaszirmokból cseppenként a tálba gyűlik a rózsaolaj. Miután a rózsaszirmok kiszáradtak, újabb adagot helyezzünk a vászonra, s pótoljuk a vizet vagy parazsat is.
 
Tiszta rózsavíz
Hozzávalók- illatozó rózsaszirmok
                 tűzálló üvegedény
                 desztillált víz
 
A tiszta rózsavíz készítésénél a frissen szedett, illatozó rózsaszirmokat tegyük egy tűzálló üvegedénybe, öntsünk rá desztillált vizet, majd közepes hőfokon melegítsük fel, anélkül, hogy felforrjon. Aztán az edényt vegyük le a tűzről, keverjük meg üveg- vagy fakanállal, fedjük le és hagyjuk kihűlni. Egy napig pihentessük, majd szűrjük le. Az így nyert rózsavíz, hidegen tárolva, egy hétig is eltartható. Rosszullét vagy fejfájás esetén egy rózsavízzel benedvesített zsebkendővel dörzsöljük be a nyakat, a halántékot.
 
 
Rózsavíz arcra
Hozzávalók- 2 csésze erősen illatozó rózsaszirom
                 4 csésze forralt víz
                 zárható üvegedény
 
A rózsaszirmokat tegyük üvegedénybe, majd öntsük le forralt vízzel. Gyakran kell kevergetni, mert fontos, hogy a rózsaszirmok a víz alatt maradjanak. Két nap után szűrjük át egy jól zárható üvegbe. A rózsavíz nagyon hatékonyan tisztítja, frissíti, tonizálja arcunkat. A vízhiányos arcbőrt is üdévé teszi, ellátja tápanyagokkal. A rózsavizet arcunk lemosása után spricceljük vagy kenjük az arcbőrünkre, mert segíti az arcápoló krémek felszívódását.
 

Citromos rózsavíz
Hozzávalók- legalább két marék frissen szedett, illatos rózsaszirom
                 250ml desztillált víz
                 1 evőkanál bio citromlé vagy préselt bio citrom leve
                 üvegedény
                 fehér vászon
 
A citromos rózsavíz kiváló testápoló! A desztillált vizet melegítsük fel és öntsük a frissen szedett, illatos rózsaszirmokra. Takarjuk le az edényt és 36 óráig tartsuk meleg helyiségben. Ezután finom vásznon szűrjük át, nyomkodjuk ki jól a rózsaszirmokat, majd öntsük a folyadékhoz a citromlevet. Légmentesen lezárva, hűvös helyen tároljuk az elkészült citromos rózsavizünket.
                   
 
Bőrnyugtató arckrém
Hozzávalók- 1 csésze rózsaolaj
                 egy evőkanál bio sütőpor
 
A rózsaolajba keverjen egy evőkanál bio sütőport, majd kenje fel az irritált, kivörösödött, gyulladt bőrre.
 
 
Rózsás testápoló olaj
Hozzávalók- 2 csepp rózsaolaj
                 5 kanál mandulaolaj
                 zárható üveg
 
A rózsás testápoló olaj elkészítése nagyon egyszerű. A rózsaolajat és a mandulaolajat tegye az üvegbe és alaposan keverje vagy rázza össze.
 
Hajöblítő szőke hajra
Hozzávalók- 5ml rózsavíz
                 500ml bio kamillatea
 
Az összetevők mennyiségét nagyban meghatározza a haj hosszúsága, állapota.
Keverje össze a bio kamillateát a rózsavízzel. Hajmosás után ezzel a keverékkel öblítse le a haját, amely selymes fényű és finom illatú lesz.
 
 
Szemráncot simító pakolás
Hozzávalók- rózsavíz
 
Rózsavízzel nedvesítsen be steril vattadarabot (gyógyszertárakban beszerezhető) és helyezze a szemhéjra. A szempakolás ideje addig tartson, amíg fel nem szívódik a rózsavíz. A szemkörnyék ráncai kisimulnak, a fáradt szem megnyugszik.
 
 
Rózsaecet ráncok ellen
Hozzávalók- 10dkg hajnalban, frissen szedett vörös, illatos rózsaszirom
                 zárható üvegedény
                 2dl almaecet
                 1dl desztillált víz
 
A rózsaecet előállításához a rózsaszirmokat helyezzük el rétegesen egy nagyobb üvegedénybe, öntsük rá az almaecetet és légmentesen lezárva, két napig hagyjuk állni. Aztán szűrjük le, a szirmokat préseljük ki. Végül keverjük hozzá a desztillált vizet. Az így nyert rózsaecet rendszeres használatával, bőrünk megőrzi simaságát.
 
 
Rózsaméz
Hozzávalók- 1 kanál méz
                 1dl rózsavíz
                 néhány csepp alkohol
                 zárható üvegedény
                 1 kanál citromlé
 
A rózsaméz elkészítéséhez a mézet keverjük el a rózsavízzel és a néhány csepp alkohollal. Végül adjuk hozzá a citromlét. Az egészet keverjük össze, jól rázzuk fel, majd az üvegedényt légmentesen zárjuk le. A rózsaméz különösen idősebb korban, megereszkedett bőr esetén ajánlatos, mert erősíti a bőrt, serkenti a bőr vérkeringését.
 
 
Rózsa-kamilla bőrápoló
Hozzávalók- 1 marék friss kamillavirág
                 1 kanál rózsavíz
                 1 kanál bio citromlé
                 1 pohár forrásban lévő víz
 
A rózsa-kamilla bőrápoló előállításánál a maréknyi friss kamillavirágot három percig tartsuk egy pohárnyi forrásban levő vízben, majd fedjük le és hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt szűrjük le és a kamillávirágokat jól préseljük ki. Az így nyert folyadékhoz keverjük a rózsavizet és a bio citromlét. A rózsa-kamilla bőrápoló még kiváló bőrtisztító is.

Rózsás kozmetikumok

Hírlevél


0.2033 mp


   Jogi nyilatkozat    Vásárlási tudnivalók