wellnesswebaruhaz.hu: Ez az oldal nem aktív és csak kísérleti jellegű! A weblapon lévő tartalmak a nyílt Archive.org tartalomszolgáltató által vannak kezelve. A tartalomért semmilyen felelősséget nem vállalunk.
Az jelenlegi oldal tiszteletben tartja mások szellemi tulajdonjogait és egyéb tulajdonjogait. Az archívum megfelelő körülmények között és saját belátása szerint eltávolíthat bizonyos tartalmat, vagy letilthatja a tartalomhoz való hozzáférést, amely úgy tűnik, hogy sérti mások szerzői jogait vagy más szellemi tulajdonjogait. Ha úgy gondolja, hogy az oldalon található elérhető anyagok megsértették szerzői jogait lépjen kapcsolatba a szerkesztőkkel és haladéktalanul eltávolítjuk azokat!

Wellness magazin
Wellness életmód
A wellnesst sokan összetévesztik a luxussal. Pedig a wellness nemcsak a drága kozmetikumok használatát és a drága wellness kezeléseket jelenti. A wellness a kellemes, vidám életérzéssel párosuló testi- lelki harmóniát jelenti. Célja szervezetünk mentális (fizikai, pszichikai) egyensúlyának visszaállítása és megtartása. A wellness gondolkodás középpontjában az egészséges életmód és a belső lelki egyensúly áll.

Szépségünknek nem elég a drága és különleges kozmetikai szerek használata, hanem a belső kiegyensúlyozottságból eredő kellemes közérzetre is szükség van. A belső nyugalom a testi-lelki harmóniából ered, amit a wellness életszemlélettel elérhetünk. Kritikus időszakainkban könnyebben visszaszerezhetjük lelki egyensúlyunkat. 

A wellness életmód eléggé összetett életstílus, magába foglalja a tenni akarást a testi-lelki harmónia eléréséhez rendszeres relaxációval és stresszkezeléssel, kiváló szellemi és lelki kondíció fenntartásával. Magába foglalja a az optimizmust, azaz a pozitív gondolkodást, továbbá a tudatosságot az egészség és környezetvédelem területén. A tudatos egészséges életmódot jellemzi az egészséges szépségápolás pl bio- és natúrkozmetikumok használata, az egészséges táplálkozás pl. bioélelmiszerek , fairtrade élelmiszerek vásárlása, a rendszeres testmozgás és végül de nem utolsósorban a megelőzés a káros szenvedélyek elhagyásával. A wellness gondolkodás részei összefüggésben vannak egymással, következnek egymásból, segítik egymást. Mindenkinél más-más módszer a sikeres, más-más kombinációban. Különbözőek vagyunk, különböző lehetőségekkel rendelkezünk, különböző módon kell elkezdenünk a wellness életmód kialakítását. A wellness életérzés eléréséből fakad a boldogság, öröm, amely megszépít minket és a környezetünkhöz is több türelemmel és megértéssel fordulunk. Könnyedebbek lesznek mindennapjaink, nyugodtabban, kellemesebben élünk. A boldogság, nyugalom és egészséges étkezés megszépíti és megfiatalítja bőrünket. Tekintetünk csillogóbb és fiatalabbnak látszunk a korunknál. Az előnyös és magabiztos megjelenés a rendszeres, megfelelő kozmetikumokkal történő bőrápolás, az egészséges táplálkozás és a stabil pszichikai állapot következménye.
 
A belső lelki egyensúly külső jele a belülről fakadó kedves mosoly, amely megszépíti arcunkat, egész lényünket. A mosolygós, vidám ember energikusabb és egészségesebb, mint a szomorú vagy az állandóan elégedetlen, duzzogó, savanyú pofa. Mivel a vidám, boldog ember teli van energiával, többet tesz egészségéért és nyitott szemmel jár a nagyvilágban. A pozitív gondolkodás és az ebből fakadó optimizmus és nyugalom erősíti az immunrendszert. Nyugalom a hosszú élet titka. Az életünkben felmerülő akadályok azért vannak, hogy legyőzzük azokat és a küzdelemben tanuljunk és fejlődjünk, a tapasztalatok útján bölcsebbek legyünk. Az így megszerzett tudást adjuk tovább gyermekeinknek, családtagjainknak, barátainknak. Ebben segít a wellness gondolkodás, ami a folyamatos testi-lelki harmónia megteremtésére törekszik. A rosszul sikerült dolgokat megoldandó feladatként kell kezelni, a helyükre kell tenni azokat. A megoldásuk során tanulunk, tapasztalatokat szerzünk. A tragédiákat sajnos nem tudjuk meg nem történtté tenni, meg kell tanulnunk azokkal együtt élni, hogy azok ne üldözők legyenek. A nehézségeken való sikeres túljutás öröm és önbizalom erősítés egyben, ami szintén jó tesz egészségünknek, immunrendszerünknek. Amennyiben nem tudunk túljutni problémáinkon, csökken az önbizalmunk, nő bennünk a feszültség, halmozódik a stressz. A stressz pedig rengeteg betegség okozója. Találjuk meg minden rosszban a jót, hiszen minden rosszban van valami jó. Így nem alakul ki az ismeretlennel szembeni félelem, ami sokszor nem is tudatosan van jelen bennünk. Mértékét lemérhetjük az önbizalmunkon. A félelem és az önbizalom fordított arányban vannak egymással. Kevés önbizalom nagyfokú félelmet jelent és fordítva. Élvezzük a pillanatot, találjuk meg az örömet a kisdolgokban is: Sok kicsi sokra megy. Engedjük el régi bűneinket és tegyünk már ma az egészségesebb, élhetőbb életért! Amit ma megtehetsz, ne halaszd holnapra! Mindenki a maga stílusában, lehetőségeinek figyelembevételével és vérmérsékletének megfelelő ütemben tud tartós sikereket elérni.

A fejlett országokban nehéz vegyszermentes életet élni. Sokan betegednek meg teljes lelki békével, ám egészségtelen életmód mellett. A wellness életmód egy komplex gondoskodás önmagunkról és környezetünkről. Nem csak a pszichikai vagy fizikai bensőnkkel vagy csak a külsőnkkel (pl.kozmetika) foglalkozik, hanem az ember egészével. A wellness gondolkodás megértéséhez, a végleges változáshoz szükség van optimizmusra, elhatározásra, kitartásra, tudatos odafigyelésre, alkalmazkodásra, elfogadásra. A megszokás és kényelem nagy úr és ha uralkodik felettünk, csak szolgája lehetünk. A mi döntésünk, hogy urai leszünk-e egészségünknek vagy nem.
 

Az antibiotikumok kora lejárt. Nincs több fejlesztés alatt álló, vegyi úton előállított antibiotikum. A gyógyszeripari cégek felhagytak az antibiotikum kutatással, sorsára hagyva az emberiséget a gyógyszeripar által létrehozott gyógyszerrezisztens baktériumok okozta betegségekkel. A gyógyszeripar listáján csupán egyetlen szer szerepel ezek ellen: a colistin, egy toxikus vegyi anyag, amit még 1949-ben izoláltak és 1959-ben kezdtek használni a kórokozók elpusztítására. A colistin képes lehet elpusztítani a gyógyszerrezisztens kórokozókat is, azonban komoly vesekárosodást okoz. A beteg így választhat, hogy a fertőzésbe vagy a gyógyszeripar által támogatott gyógymódba rokkan vagy hal bele. A kórházak az MRSA, ESBL, CPE és hasonló gyógyszerrezisztens kórokozók melegágyai lettek, növelve a kockázatot, hogy a kórházi kezelés gyógyítás helyett öl. A modern orvoslás és a gyógyszeripar gyógymódokat ígér, miközben gyógyszerre rezisztens kórokokozat teremt, gyógyszerfüggőséget, mérgezést és autizmust okoz. A kemoterápia agykárosodást, a vakcinák vesekárosodást, a fájdalomcsillapítók pedig a kábítószer függőség új formáját eredményezik! Van megoldás! Tovább...


A funkcionális élelmiszerek olyan feldolgozott élelmiszerek, amelyek erősítik a szervezet védekező mechanizmusait, hozzájárulnak a betegségek megelőzéséhez, mint pl. a magas vérnyomás vagy cukorbetegség, gyorsítják a betegségek lezajlása utáni felépülést, javítják a fizikai állapotot és lassítják a szervezetünk öregedését, tehát pozitív hatással vannak szervezetünkre. Rendszeres, mindennapi fogyasztásukkal nemcsak a jobb egészségi állapot vagy kedvezőbb közérzet, hanem a betegségek kockázatának csökkenése érhető el.Tovább...


A tiszta ivóvíz rendszeres fogyasztása azért olyan fontos, mert jelentős és sokrétű szerepével elsődleges fontosságú az emberi szervezet zavartalan működésében. Szinte valamennyi, a szervezetben lezajló folyamathoz vízre van szükség. Pl. az emésztőnedvek által kialakított vizes közegben történik az emésztés, a víznek szerepe van a tápanyagok felszívódásában, szállításában, a sejtek vizes-fázisú citoplazmájában zajlanak az anyagcsere-folyamatok, vízben oldott formában választódnak ki a keletkezett anyagcsere végtermékek. A víz nélkülözhetetlen a sav-bázis egyensúly fenntartásában, az állandó testhőmérséklet biztosításában. Még ízületeink működéséhez is vízre van szükségünk. Víz tartja nedvesen a testűri szervek felületeit, fontos szerepet játszik egyes szervek üregeinek (agykamrák, gerinccsatorna) kitöltésében és számos más folyamatban. Tovább...


Gránátalma, a ránctalanító gyümölcs!
A gránátalma nemcsak erős antioxidáns és vitaminbomba, hanem aktív hatóanyag tartalmú ránctalanító, öregedésgátló és bőrünket hidratáló gyümölcs. Helyreállítja az öregedő bőr rugalmasságát és az egészséges, fiatalos bőrre jellemző működési folyamatokat. A gránátalma titka a magas polifenol, fitoösztrogén, esszenciális aminosav, ásványi anyag- és vitamintartalmában rejlik. Bőséges tápanyagot szolgáltat a mélyebb, kollagént és elasztint termelő bőrrétegek számára, ezáltal tartást és rugalmasságot biztosít a bőrnek. A gránátalma erős antioxidáns révén, a szabadgyökök semlegesítésével csökkenti az oxidatív stresszt, így védi bőrünket a korai öregedéstől. Javítja a sejten belüli hidratációt, így is segítve a bőr regenerálódását. A gránátalmás testápoló használata simává, puhává és kiegyensúlyozottá teszi bőrünket.
Gránátalmás testápoló

A gránátalmamag olaja fiatalon tartja és védi a szemkörnyék érzékeny bőrét. A gránátalmában található fitotápanyagok, antioxidánsok, vitaminok, esszenciális zsírsavak, ásványi sók az argánolajjal kiegészítve csökkentik a szem körüli püffedtséget, sötét karikákat és kisimítja a finom ráncokat. A gránátalmamag olaja segít megőrizni a szemkörnyék fiatalos megjelenését a bőr kollagén termelésének és a sejtregeneráció támogatásával. A gránátalmamag olaj öregedésgátló és bőrvédő tulajdonságaival ápolja még a nagyon érzékeny bőrt is.
Gránátalmás ránctalanító krém

Bevásárlókosár

Hírlevél


0.0796 mp


   Jogi nyilatkozat    Vásárlási tudnivalók