wellnesswebaruhaz.hu: Ez az oldal nem aktív és csak kísérleti jellegű! A weblapon lévő tartalmak a nyílt Archive.org tartalomszolgáltató által vannak kezelve. A tartalomért semmilyen felelősséget nem vállalunk.
Az jelenlegi oldal tiszteletben tartja mások szellemi tulajdonjogait és egyéb tulajdonjogait. Az archívum megfelelő körülmények között és saját belátása szerint eltávolíthat bizonyos tartalmat, vagy letilthatja a tartalomhoz való hozzáférést, amely úgy tűnik, hogy sérti mások szerzői jogait vagy más szellemi tulajdonjogait. Ha úgy gondolja, hogy az oldalon található elérhető anyagok megsértették szerzői jogait lépjen kapcsolatba a szerkesztőkkel és haladéktalanul eltávolítjuk azokat!

Cellulit, narancsbőr
Cellulit vagy cellulitis?
A cellulit és cellulitisz csak eredetükben egyeznek meg, amely a cell=sejt és az itis=betegség szavakból áll. Jelentésük azonban teljesen eltérő!
 
A cellulitis bőrgyógyászati fogalom, egy bakteriális bőrfertőzés, az orbánc szövődményes, súlyosabb formája, amely a laza kötőszövet fájdalmas gyulladását jelenti és amely érintheti az inakat, izmokat is. A cellulitist fájdalmas duzzanat jellemzi, kékes-színű bulla képződéssel jár, amelyből véres, gennyes váladék is ürülhet. A fertőzés létrejöhet sérülésből adódó seb útján, lábujjközi gombás fertőzés nyomán létrejövő pici berepedésnél, de lehet égés vagy egyéb baleset okozta hámhiány, ritkán műtéti seb is.
Csak legyengült betegeken alakul ki, akiknek immunrendszere nem tud megbirkózni a gennykeltő baktériumokkal. Nagyon ritka kórkép.

                                     
 
A cellulit pontos jelentése: a (zsír)sejtek felpuffadása. A cellulit kifejezést Nicole Ronsard francia dietetikus vezette be a 60-as évek végén. A cellulit, köznyelven narancsbőr, nem egy orvosi kifejezés, diagnózis. A cellulit a bőr irha rétegében lerakódó salakanyagokat jelenti, amelyek a környező szövetekből magukhoz vonják a vizet és egyre nagyobb gömböcskéket alakítanak ki. A felgyülemlett nedvesség ödémát okoz, a megduzzadt csomók egymással találkozva felszakítják a rostok rácsszerkezetét, így a bőr felülete egyenetlenné válik. Tehát a cellulit a kötőszövet, a bőr alatti zsírszövet ödémája, vizenyője, amelynek oka a sejtekben felhalmozódott toxikus anyagok.
 
A fogyókúra általában azért nem jelent megoldást a cellulit, narancsbőr eltüntetésére, mert a sejtekben rekedt anyag főleg toxikus anyagokkal teli vízből és nem csak zsírból áll.
 
Valamilyen formában szinte minden felnőtt nőt, közel a nők 90%-át érinti a cellulit problémája. A cellulit fokozatosan alakul ki elsősorban a csípőkön és a combokon. Az esetek 14%-ában már kamaszkorban megjelenik, a nők 25%-ának a klimatérium alatt. A nők többségének a terhesség során vagy a fogamzásgátló tabletta szedésekor jelentkezik a cellulit. A narancsbőr a kezdeti szakaszban csak akkor látható, ha bőrünket az ujjaink közé csípünk. Közép stádiumban csak állva látszik, de fekve nem. Súlyosabb formában állva és fekve egyaránt látszik a narancsbőr.
 
A cellulit fokozatai
0. fokozatban a cellulit a bőr ráncolásával még nem váltható ki, álló és fekvő helyzetben a comb és a popsi bőre is sima. Karcsú nőkre, sportolókra jellemző.
1. fokozatban a bőrfelszín sima, de széthúzva már egyenetlen a felszín. A nőies típusok jellemzője a kezdődő cellulit. Férfiaknál az androgénszint (férfi nemi hormon) csökkenésekor látható.
2. fokozaban a bőr fekvő állapotban sima, de felállva már látható a narancsbőr. Súlyfelesleggel bíró nőknél és csökkent androgénszintű férfiaknál jellemző.
3. fokozat a cellulit súlyosabb állapota. Állva és ülve is, sokszor még a ruhán keresztül is látható a narancsbőr. Még a végtagok és a fenék kontúrját is eltorzítja. Az elhízás és az öregedés jeleként fordul elő.
 
Miért alakul ki a cellulit?
A cellulit kialakulásának kedvez, ha több zsírral rendelkezünk mint izommal. Ugyancsak elősegíti a kialakulását a sok ülés (pl. irodai munka), mozgásszegény életmód, helytelen étrend, illetve a fogyás és hízás gyakori váltakozása. A helytelen táplálkozás miatt sovány nőkön, sőt már serdülőkön sem ritka a narancsbőr jelensége.
 
A bőr állagának megváltozása, a cellulit keletkezése mögött sokszor a szervezet hormonális egyensúlyának megváltozása, helytelen táplálkozási szokások (sok hús, cukor, finomított élelmiszer, mesterséges adalékanyagok), kevés folyadékfogyasztás bújik meg. Éveken keresztül a bőrgyógyászok, kozmetikusok is azt gondolták a cellulitról, hogy a bőr alatti laza kötőszövet gyulladásáról van szó, ezért elegendő a bőr felszínének kezelése. Ma már tudjuk, hogy amikor bőrünk legalsó rétegének kötőszöveti rostjai meggyengülnek, a fokozott zsírlerakódás miatt meglazulnak, és már nem képesek tartást adni a megnövekedett zsírsejteknek, így azok összecsomósodnak és narancsbőrt hoznak létre. A narancsbőr kialakulása miatt nyirokpangás alakul ki a szövetekben, ami később értágulatot, érkárosodást okozhat. A nyirokáramlás zavara miatt a zsírsejtekben a táplálkozással a szervezetbe kerülő méreganyagok rakódnak le. Azokon a területeken, ahol cellulit található, rossz a bőr szöveteinek vér- és nyirokkeringése, ezáltal lassabb az anyagcseréje, így a cellulit területén bőrünk általában tapintásra is hidegebb.
 
Egyes tudósok véleménye szerint a test a zsírsejtekben a víz segítségével köti meg a főleg a táplálékkal bevitt mérgező anyagokat és a testünkben termelődő savakat. Szervezetünk így óvja a létfontosságú szerveinket a toxikus vegyületek maró hatásától. Ezért a zsírszövet nem csak zsírt, hanem mérgezett vizet is tartalmaz, ami magyarázatot adhat arra, hogy miért is hatástalanok egyes fogyókúrák.
 
Feszes és rugalmas bőr 6 hét alatt, a gyógynövények erejével! Cellulitkezelő gél

A cellulitkezelő gél ultrahangos kezeléssel kombinált alkalmazása jelentősen meggyorsítja a bőr állapotának javulását! 
                                    


Bevásárlókosár

Hírlevél


0.1306 mp


   Jogi nyilatkozat    Vásárlási tudnivalók