Termékek


Szolár zuhany telepítése

|

Amikor beköszönt a jó idő és egy kis felfrissülésre vágyunk, akkor egy zuhany jól jöhet kertünkbe. A szolár zuhanyok ezeknek egy viszonylag új generációja. Nem csak esztétikusak, különböző színekben és formákban elérhetőek, így kertünk látványát emelhetjük vele. Abban az esetben, ha medence is található udvarunkon, akkor annak tisztán tartásához is hozzájárulhatunk ezek használatával. Még a medencézés előtt érdemes lezuhanyoznunk, így a különböző kozmetikumokat, naptejet, a lábunkra tapadt szennyeződéseket, mint a fűszálakat és port könnyedén lemoshatjuk, hogy ne a medencevízben ázzanak le.

Ezeket a zuhanyzókat közvetlenül a kültéri csapra vagy locsolótömlőre is csatlakoztathatjuk. Rögzítése fa vagy beton alapzathoz történik, amit magunk is könnyen elvégezhetünk. Sokan szeretik e miatt is ezeket a zuhanyzókat, mert beszerelésük nem igényel további költségeket, egyéb szaktudást. Stabilan felállítva egy nagyobb szélerő sem fogja feldönteni, így kárt okozva benne és a környezetében, ezért célszerű ezt a feladatot elvégezni először. Ezután a család minden tagja biztonságosan tudja használni.

Súlyuk viszonylag könnyű, a vizet a testükben lévő tartályban tárolják és ott melegszik fel a nap sugaraitól pár óra alatt. Keverő csap segítségével pedig tudjuk szabályozni a víz hőfokát. Ha pedig kifogyna a meleg víz, akkor a kerti hűs vízzel is felfrissülhetünk. Áram használatot nem igényel, ezáltal költséghatékony megoldást jelenhet a családnak, s ráadásul nem a hálózati meleg vizet használjuk, aminek a kivezetése sok esetben megoldhatatlan vagy nagyon költséges művelet. UV-állóak, tartós anyagból készülnek, egyes típusok acélmentes külön zuhanyfejjel kaphatóak. Alulra rakhatunk lábrácsot, vagy zuhanytálcát is, attól függ nekünk melyik felel meg leginkább. Külön lábmosó csap található egyes típusok alján, amivel lábunkat gyorsan leöblíthetjük.

Nagyobb családoknak érdemesebb egy nagyobb víztartállyal rendelkező zuhanyt beszerezniük, mert ott nagyobb a víz igény is. Egyes szolár zuhanyokhoz számos extra rendelhető, mint például elektromos fűtés és termosztát, amely segítéségével már télen is használhatjuk őket.

Előnyei:

  • Nem szükséges áram a működtetéséhez
  • Kerti csapunkra ráköthetjük egyszerűen
  • Beállítható a víz hőmérséklete egy keverő csap segítségével
  • Telepítése nem igényel különösebb szaktudást
  • Ellenáll az időjárás viszontagságainak
  • UV-álló
  • Pár óra alatt felmelegedő víz
  • Energiatakarékos, a napfény melegíti fel a vizet benne
  • Stílusos, esztétikus forma és színvilág 

 

Amikor az idő már hidegebbre vált, a fagyok előtt a tusolót le kell víztelenítenünk, lecsatlakoztatni és egy fagymentes helyen tárolni. Víztelenítése sem bonyolult feladat, a leeresztő csavaron keresztül kell leengedni a benne maradt vizet.

Ma már számos szolár zuhany elérhető, különböző formákkal és változatos színekben. Ha vidámabb hangulatot szeretnénk kertünkbe behozni, akár neon színben megtalálható zuhanyzók is rendelkezésünkre állnak. Ha pedig szolidabbat szeretnénk, akkor válogathatunk famintás, alumínium, fekete darabok között.

Kiegészítőként a zuhanyokhoz tehetünk zuhanytálcát is, ha esetleg nem szeretnénk közvetlenül a földön vagy a fűben állva használni őket. Ezek sem igényelnek további szerelést, vízszintes leeresztő nyílással rendelkeznek. Egyes típusokhoz polietilénből is készülhetnek a tálcák, ezek ellenállnak sónak, vízkőnek vagy az UV-fénynek. A zuhanytálcát kialakíthatja gömbölyű görgeteg kövekből, kemény fából esetleg WPC-ből, természetes kő burkolásával, csempézéssel vagy egyszerűen egy nagyobb méretű lépőkő lerakásával. A vízelvezetésre nagy gondot nem szükséges fordítani, mivel a szolárzuhany tartálya típustól függően általában 10-35 literes, ez a mennyiségű víz pedig a nagy melegben hamar elpárolog vagy felszívódik a talajban.

Hasznos kerti kelléknek bizonyulhat tehát egy kerti zuhany. Hosszú távon nézve sokat spórolhatunk vele, ráadásul környezetbarát. Kerti munkáink után egy kinti gyors zuhannyal már nem kell bemennünk koszosan a lakásba, lábunkat könnyedén lemoshatjuk vele. A nyári nagy forróságban pedig mindenki kedvencévé fog válni.

Webáruházunkban is megtalálhatóak szolár zuhanyok kedvező áron, amennyiben érdekli, kérem tekintse meg kínálatunkat a szolár zuhanyok szóra kattintva.

 

Képek forrása: Pinterest