Termékek


A legfontosabb medence vízkezelő szerek

|

Mi sem lehet kellemesebb a nyári hőségben, mint megmártózni a kristálytiszta vizű medencénkben. Ha sokáig szeretnénk élvezni ezt a tevékenységet, mindenképpen gondoskodnunk kell a medence vegyszeres tisztításáról. Sokan idegenkednek attól, hogy vegyszert öntsenek a medence vizébe, ám ez elengedhetetlen, ha valóban azt szeretnénk, hogy tiszta legyen a víz, hiszen a vegyszerek elpusztítják a baktériumokat és eltávolítják a szennyeződéseket. A medencében használatos tisztítószerek nem károsak az egészségre, ha megfelelően használjuk őket.

A megfelelő szűrés és a klórtartalmú vegyszer használata mellett is gyakran képződhetnek a medencében algák, különösen akkor, ha a medencét erős napsugárzás éri. Az algás víz zavarossá válik és higiéniai szempontból sem a legmegfelelőbb számunkra. Szerencsére kiváló szerek léteznek, amelyek segítségével felvehetjük a harcot az algásodás ellen. Az egyik leghatékonyabb a folyékony, klórmentes és szagtalan Algaöl, amelyet kifejezetten úszómedencékben célszerű használni. Az Algaölnemcsak megelőzi az algásodást, hanem a kifejlett algákat is képes elpusztítani.

Pontosan milyen vegyszerekre van szükségünk ahhoz, hogy a víz minősége megfelelő legyen?

Az egyik leghasznosabb medence kezelő szer a hármas hatású Aquamulti tabletta, amely 20g-os és 200g-os változatban is kapható. Ez a kiváló tabletta 90%-os aktív klórtartalommal kiemelkedő hatékonysággal fertőtlenít, emellett megakadályozza az algák megtelepedését is. A nagyon apró méretű szennyeződéseket, amelyeket a szűrő alap esetben nem tud eltávolítani, egyedülálló pelyhesítő hatásával teszi a szűrő által lebonthatóvá.

A medence vízének a fertőtlenítésére az aktív klór a legalkalmasabb, amely az egészségünkre nem ártalmas, viszont a baktériumokat hatékonyan pusztítja el.

Az erős napfény és a magas hőmérséklet hatására keletkezhetnek olyan szennyeződések amelyek bár szabad szemmel nem láthatóak mégis homályossá és zavarossá teszik a vizet. Ezek a szennyeződések mikroszkopikus méretűek, amelyet a szűrő már nem képes eltávolítani. A víz minőségét nagy mértékben rontják és ezek okozzák a víz zavarosságát és opálosságát. Léteznek olyan szerek mint például az Aquapak mely képes ezeket a kicsi szennyeződéseket pelyhekké formálni és semlegesíteni őket. Így a szűrő képes lesz lebontani őket így a víz mindig kristálytiszta marad.

Ha azt szeretnénk, hogy a fürdőzés ne legyen kellemetlen hatással a bőrünkre vagy a szemünkre, akkor ajánlatos a Ph értéket a megfelelő tartományban tartani. A ph-t egy 0-14-ig terjedő skálán lehet mérni, ahol a 7-es jelenti a semleges értéket. Ez alatt a víz savas felette pedig lúgos kémhatású. A medencékben a 7,2 és 7,5 közötti ph érték a legmegfelelőbb. Ha 7,2 alatt van, akkor a víz csípheti a fürdőzők szemét és kellemetlen érzést okoz a bőrön. Ha a ph érték 7,8 felé emelkedik akkor a klórtartalmú szerek hatékonysága nagy mértékben csökken. A megfelelő ph érték fenntartásához használjuk a Minuszaph vagy Pluszaph oldatot. A ph érték méréséhez pedig használjunk vízelemzőt.

Ha ezeket a szereket megfelelő adagolással és rendszerességgel használjuk, garantált, hogy a medence vize sokáig kristálytiszta marad.

Medence vízkezelő szerekért kattintson ide.