Termékek


Szűrőhomokot vagy szűrőüveget válasszak?

|

Először is nézzük meg hogyan működik a víz szűrése.

A homokszűrős vízforgatók olyan elven működnek, mint a homokos tengerpart, ami képes megtisztítani a tengerek vizét.

A tengerek hullámzása a partra teszi a szennyezett vizet, amit a finom homoknak a mélyére kerül. Az itt található homokszemek egyre nagyobb akadályt görgetnek a szennyeződéseknek. Így tisztítják a mélyre beszivárgó vizet, amely a part alatt visszakerül a tengerbe.

 

    • szurohomok homokszuros vizforgatoba 8mm 25kg zsak 434 20180824105957 520 390 s

A medencéknél is hasonló elv érvényesül, a medence keringtető rendszere működés közben szívja a vizet magába, amely rányomja a medence vizét a tartályban lévő közegre.

Amely hatására a víz megtisztul és a tartályban lévő vékony lamellákon keresztül a tiszta víz visszakerül a medencébe.

És hogy miért válasszon inkább üveget a homok helyett?

Nos számos érvet említhetünk az üveg mellett. Igaz drágább a homoknál, de hamar megtérül a bele fektetett többletpénz. Már akár 1 szezon alatt is!

Az üvegnek van egy olyan hasznos tulajdonsága, hogy elektrosztatikus töltöttséggel rendelkezik, ami miatt kevésbé tapadnak meg rajta a szennyeződések vagy az esetleges fertőzések, továbbá megszűnik a biofilm képződés a szűrőközegen. Ezért a pelyhesítőt nem kell használnunk. Ezzel is a fenntartási költségeket tudjuk csökkenteni, hiszen a szűrés hatékonysága miatt kevesebb vegyszer használata szükséges.

A szűrőüveg élettartama elméletileg korlátlan, de a gyártó javasolja a 10 évenkénti cserélését. A szűrőhomoknál ezzel szemben csak 5 évet szoktak ajánlani.

Továbbá az üvegből csak a homok mennyiségének a 75-80% szükséges. Például ha 100 kg szűrőhomok javasolt a vízforgató használatához akkor üvegből élég csak 75-80 kg. Ami tovább kíméli a vízforgatót ezzel az élettartamát is meg tudjuk növelni.

A szűrőüveg osztályozása sokkal kiegyensúlyozottabb így ennek köszönhetően nem fog úgy tömörödni mint a homok, ebből kifolyólag nem terheli a vízforgatót úgy mint a szűrőhomok.

Mivel a szerkezete lazább, ezért nincs szükség hosszú visszamosásra, mint a homoknál, így kevesebb lesz a vízveszteségünk.

Tekintse meg webáruház kínálatunkat! >>> 

 

 

Összességében a szűrőüveg egy nagyon jó alternatíva, ha kevesebb gondot szeretnénk fordítani a homokszűrő tisztán tartására és magasabb vízminőséget szeretnénk tartani kevesebb vegyszer használatával.