Termékek


A szauna helyes használata 1.rész

|

A szaunázás lényege az, hogy magas hőmérsékletű és nagy páratartalmú levegőn tartózkodjunk. Viszont ahhoz, hogy a szaunát tudd élvezni nem árt tudni, hogyan is kell helyesen használni. Összeírtunk egy listát a teendőkről 3 pontban, hogy mit kell tenned szaunázás előtt, közben és után. 1.részünkben arról írtunk, hogy mire kell figyelned, mielőtt a szaunát elkezded használni. 

  1. Szaunázás előtti teendők

     

Ne fogyassz alkoholt és nehéz ételeket

 

Nem túl jó ötlet tele enni magunkat nehéz ételekkel szaunázás előtt. Ha mégsem bírnád megállni, étkezés után várj legalább egy órát, mielőtt bemész a meleg szaunába. Viszont, ha figyelsz erre és nem szeretnél nehéz ételt enni, vagy nincs egy órád várni, akkor egy kis könnyű ételt nyugodtan magadhoz vehetsz. Amire viszont fokozottan figyelj, hogy NE fogyassz alkoholt szaunázás előtt, közben és utána sem! Az alkohol ugyanis elvonja a nedvességet a szervezetedből, ahogyan a szauna is ezt teszi. Ez dehidratáltsághoz vezet. Fontos, hogy szaunázás közben és után is fogyassz sok vizet, hogy pótold a kiizzadt nedvességet.

 

Ne rohanj

 

Egy kapkodós szaunázás során nem igazán lehet teljesen ellazulni. Bár vannak akik a reggeli szűkös időkeretbe szeretik beleszorítani a szaunázást. Pár perc szaunázás ugyanis számukra pont elegendő ahhoz, hogy kissé felfrissüljenek. Viszont ha szeretnél teljesen ellazulni, jobb ha a szaunázást estére időzíted, vagy egy olyan időpontot választasz ami után nem kell sehová menned és nem kell semmit sem csinálnod. Figyeld meg melyik az ideális opció számodra és adj magadnak ennek megfelelően elég időt a relaxálásra.  

Ruha nélkül használd

 

Ha nincs otthonodban szauna és esetleg spában szoktad azt használni, lehet kellemetlenül fogod magad érezni, ha ruha nélkül szeretnél relaxálni. Bár sok helyen vannak már külön szaunák, azoknak akik ruha nélkül szeretnének szaunázni, illetve a nők és a férfiak is el vannak különítve. Miért ajánlott a szaunát ruha nélkül használni? A szauna melege által a tested elkezd izzadni, a pórusaid is nekiállnak megtisztulni a szennyeződéstől, viszont ha fürdőruha van rajtad az anyaga beszívja azokat. Miután a fürdőruhád magába szívta ezeket a szennyeződéseket, könnyen megeshet, hogy az irritálni fogja a bőrödet. Szaunázás után, ha kilépsz a kabinból és megmártózol a hűvös vízben a bőröd megtisztul ezektől a szennyeződésektől, viszont ha fürdőruha van rajtad, előfordulhat, hogy marad rajta szennyeződés, így az a következő körnél még jobban irritálhatja majd bőröd.  

Szaunázás előtt is zuhanyozz

 

Ne hagyd ki a zuhanyzást még arra hivatkozva sem, hogy tiszta a bőröd. A zuhanyzás nem csak azért jó, mert megtisztítja bőröd, hanem mert a langyos, vagy meleg víz megnyitja a pórusokat, így azok a szaunázás során jobban megtisztulnak majd.  

Ha esetleg otthonában szeretné élvezni a szauna nyújtotta pihenést és relaxálást nézzen szét webáruházunkban, vagy látogasson el üzletünkbe. 

Címünk: 4551 Nyíregyháza, Nyíregyházi út. 15. 

Szauna kínálatunkért kattintson ide