Termékek


A szauna helyes használata 2.rész

|

A szaunázás lényege az, hogy magas hőmérsékletű és nagy páratartalmú levegőn tartózkodjunk. Viszont ahhoz, hogy a szaunát tudd élvezni nem árt tudni, hogyan is kell helyesen használni. Összeírtunk egy listát a teendőkről 3 pontban, hogy mit kell tenned szaunázás előtt, közben és után. Előző cikkünkben leírtuk, hogy mik azok a teendők amiket szükséges teljesíteni a szauna megkezdése előtt. 

Előző cikkünkért kattintson ide

Szaunázás közben

1.kör:

Szauna:

A legelső alkalommal mindenképp 8 és 15 perc közötti időt tölts bent a szaunában. 2-3 perc után kezdenek megjelenni az első izzadságcseppek, de 15 perc elteltével majd' egy liter mennyiségű is lehet a folyadékveszteség. Épp ezért fontos a folyamatos folyadékpótlás. Egy egy kört megelőzően és közben is figyelj oda a folyadékbevitelre, mert ha nem teszed könnyen kiszáradhatsz. Ha nem érzed jól magad mindenképp hagyd el a kabint, hidratálj és pihenj le. 

Hűtsd le magad:

Miután kijöttél a szauna kabinból, pihenj meg és hűtsd le magad egy e célra szolgáló pihenőszobában. Ezután, vagy akár helyette vegyél egy hűs zuhanyt, vagy mártózz meg egy medencében. Ha bátor vagy és megoldható, télen akár a hóban is hempereghetsz. Mielőtt nekikezdenél a következő körnek, mindenképp igyál egy frissítő italt és pihenj. 

2.kör:

Itt minden előröl kezdődik és még jobban feltöltődhetsz. Harmadik köre nem biztos, hogy szükséged lesz. Figyelj tested jelzéseire és ha társaid bírják is, te nyugodtan hagyd abba, ha úgy érzed. Tarts egy kis pihenőt és inkább várd be őket a medence partján.

 

Szaunázás után

Várd meg, amíg az izzadás teljesen abbamarad, majd öltözz fel. Fontos, hogy még ilyenkor is fogyassz sok folyadékot, pótold a veszteséget. Mivel szaunázás során, izzadás által rengeteg ásványi anyagot veszít tested, ezért ajánlott sós ételeket fogyasztani vacsorára.  

 Lista a szaunázáshoz szükséges kellékekről:

-fürdőruha, ha nem meztelenül szeretnéd használni azt

-fürdőköpeny, törölköző

-ásványvíz, legalább 2 liter

-strandpapucs

 

Ha esetleg otthonodban szeretnéd élvezni a szauna nyújtotta pihenést és relaxálást nézz szét webáruházunkban, vagy látogass el üzletünkbe. 

Címünk: 4551 Nyíregyháza, Nyíregyházi út. 15. 

Szauna kínálatunkért kattintson ide