Termékek


Jakuzzik téliesítése

|

A jakuzzi egyik fő előnye, hogy az év minden napján használható. A jakuzziban ülve nézni a csillagokat egy meleg nyári estén szinte felülmúlhatatlan élmény, de gondoljunk csak egy hideg téli napra. Beülünk a meleg vízbe egy bögre forró teával vagy borral és onnan csodáljuk a hóesést, a téli tájat. Ha mégsem szeretnénk használni jakuzzinkat a tél folyamán, szükségünk lesz a jakuzzi téliesítésére. 

A jakuzzi téliesítése rendkívül fontos dolog, mivel ezzel a folyamattal megelőzhetjük a fagyás okozta károkat. Ilyenkor a medencét, a teljes csőhálózatot és a szivattyúkat is vízteleníteni kell, ezért a téliesítés nagy odafigyelést és szakértelmet igényel. Érdemes jól átgondolnunk, hogy szakembert hívunk, vagy mi magunk végezzük el ezt a folyamatot.

Gondoljunk csak egy kerti csapra. A rossz idő közeledtével kiengedjük belőle az összes vizet és szakszerűen elzárjuk azt. Ha nem téliesítenénk a csapot, az abban maradt víz megfagyna, ami szétnyomná a csövet. Ez történne a jakuzzi esetében is. Sokan azonban nem tudják, hogy a jakuzzi téliesítése nem merül ki ennyiben, hogy eltávolítjuk a vizet, ugyanis a látható és nem látható víz eltüntetése után szükséges a medence kitakarítása és a gépészet karbantartása is.  

A vizet nem csak fagypont alatt ajánlott eltávolítani, hanem akkor is, ha huzamosabb ideig nem használjuk azt. A nem használt, pangó víz ugyanis kitűnő táptalaj a baktériumok számára, így azok könnyen szaporodnak, ami következményekkel járhat a későbbi fürdőzőkre nézve.

Nem szeretné télre leengedni a jakuzzi vizét, hátha kedvet kap egy téli fürdőzéshez, de nem akarja a vizet folyamatosan fűteni? Állítsa alacsonyabb hőmérsékletre a jakuzzi vizét (12-15 fokra), így bármikor felfűtheti azt és eltölthetnek egy romantikus estét a csillagok alatt. Amennyiben hetekig, esetleg hónapokig nem használja jakuzziját, a vizet akkor is forgassa és vegyszerezze megfelelően. 

Teljesen érthető, ha valaki anyagi okok miatt, spórolás szempontjából nem szeretne szakembert hívni, és ő maga akarja megoldani a téliesítést. Mi mégis azt ajánljuk, hogy inkább vegye igénybe ezt a szolgáltatást, mivel a folyamat összetett és tényleg nagy szakértelmet igényel. Illetve a nem szakszerű téliesítés sokkal nagyobb és költségesebb károkat okozhat. Ezen felül a szervizesek birtokában vannak azok a speciális eszközök, melyek szükségesek a téliesítéshez, a vegyszerekről nem is beszélve. A vegyszerek nem csak a karbantartás, tisztítás során szükségesek, hanem a filterek szakszerű tárolásánál is elsődleges fontosságúak.  

Téliesítés lépésekben:

  • Engedjük le a jakuzzi vizét (csavarjuk ki a leeresztő dugót)
  • Ahhoz, hogy hozzáférjünk a gépészethez és csőrendszerhez, el kell távolítanunk az oldalburkolatokat 
  • Ezek után a gépészetből és csőrendszerből is távolítsuk el a vizet, akár át is fújhatjuk azt.
  • A biztonság kedvéért ellenőrizzük, hogy minden szivattyúból teljes mértékben eltávolítottuk-e a vizet. Az esetlegesen bent maradt víz ugyanis hatalmas károkat okozhat. 

A tavaszi újratöltés előtt ellenőrizzük, hogy minden csavart és leeresztő dugót vissza tettünk-e a helyére. 

Ha kedvet kapott egy hóeséses, romantikus fürdőzéshez és szeretne jakuzzit vásárolni, látogasson el webáruházunkba, vagy tekintse meg jakuzzi kínálatunkat személyesen. Illetve, ha meglévő masszázsmedencéjét szeretné téliesíteni és szakemberre lenne szüksége, forduljon hozzánk bizalommal!

Jakuzzi kínálatunkért kattintson ide

Elérhetőségeink:

Címünk: 4551 Nyíregyháza, Nyíregyházi út 15. Wellness szaküzlet 

Telefonszám: +36 70 676 5474