Termékek


Szauna hatása testünkre és egészségünkre

|

Szaunázás közben igazán ellazulhatunk, elfelejthetjük a mindennapi gondokat, pihenhetünk. Ráadásul erősebb lesz tőle az immunrendszerünk és szebb a bőrünk. Most nézzük meg milyen jótékony hatásai vannak a szaunának egészségünkre és testünkre.  

  1. Stresszűző

Az izzasztó, meleg környezet segít ellazulni. A szauna olyan légkört teremt, amiből kizárja a külső nyüzsgő világot, illetve a hőség eltűrésére és nyugalomra késztet. Ha a nyomasztó mindennapi problémákra gondolsz, nem fogod bírni a meleget, ezért muszáj kikapcsolnod, ráhangolódnod a szauna melegére. Figyelned kell a légzésedre, így nem tudsz a gondokon rágódni, eltávolítod azokat. A szaunázás után pedig újult erővel nézhetsz velük szembe.  

  1. Méregtelenít

Szervezetünk szaunázás által igyekszik minél több méreganyagtól megszabadulni. Ezért a bőrön keresztül távoznak ezek a méreganyagok, izzadság formájában. Mivel a szaunában nem enyhén izzadunk, így a méregtelenítés is könnyebben megy. 

  1. Fogyaszt

Szaunázást követően már azonnal könnyebnek érezhetjük magunkat. Bár ez nem tudható be tartós fogyásnak. Ilyenkor ugyan valóban könnyebbek lehetünk 1-2 kilóval, viszont ez csak a vízveszteségnek köszönhető. Ezt a veszteséget azonban szükséges mihamarabb pótolni, mert ha nem tesszük az akár kiszáradáshoz, illetve rosszulléthez is vezethet. Emellett viszont érdemes azt tudnunk hogy a szaunázás energia igényes folyamat, így az kalóriát is éget, így valóban fogyhatunk is. Ahhoz viszont hogy ez a folyamat létrejöjjön és tartós maradjon ne fogyasszunk a szaunázás után nehéz ételeket, még akkor sem ha ilyenkor a szauna utáni éhség ránk tör. Ilyenkor inkább alacsony kalóriatartalmú ételt fogyasszunk.

 

  1. Bőrtisztító

A magas hőmérséklet serkenti a vérkeringést, segít megnyitni a pórusokat, így azok az izzadás által tisztulni tudnak. Ez igaz a pattanásos, mitesszeres, vagy akár apróbb sérüléses bőrfelületre is. A pórusok nem csak a felszínen, hanem belülről kifele, mélyen is meg tudnak tisztulni. A szaunázás ráadásul segít megőrizni a bőr feszességét.

Tudta? A bőrén lévő szúnyogcsípés eltűnik egy szauna szeánszt követően.  

  1. Immunrendszer erősítő

Ha lebetegedsz és lázas vagy, a tested belső hő segítségével pusztítja el az elszaporodott kórokozókat. A hő hatására a szervezeted fokozott tempóban termeli az antitesteket, amelyek segítenek leküzdeni a betegséget. Hasonló dolog történik a szaunában is. Ha rendszeresen szaunázol sokkal kisebb esélye lesz annak hogy náthás vagy influenzás betegségben szenvedj. Ha mégis beleesnél a náthába esetleg allergiás vagy a szauna segít leküzdeni azt. Illóolaj használatával pedig segítheted a szauna hatását. Használj eukaliptuszos vagy mentolos illóolajat betegség esetén. Arcüreg gyulladás esetén a szauna segít megtisztítani az arcüreget a váladéktól. A test szauna utáni lehűtése pedig edzi az ereket és immunrendszert. 

Szauna illóolaj kínálatunkért kattintson ide 

Fontos!

Lázasan vagy nagyon betegen ne használd szaunádat, mivel az ilyenkor túlzottan megterheli a szívet és vérkeringést, ami nagyobb bajt is okozhat!

  1.  +1 tipp

Ha edzést követően használod szaunádat, azzal nem csak hogy lelkednek, de testednek is jót teszel. A szauna segít ellazítani az izmokat, így növeli az edzés hatékonyságát is.

 

Ha szauna vásárláson gondolkozol, tekintsd meg kínálatunkat, látogass el webáruházunkba. 

Ide kattintva megtekintheti szauna kínálatunkat

Ha személyesen szeretnéd látni szaunáinkat, látogass el üzletünkbe!

Címünk: 4551 Nyíregyháza, Nyíregyházi út 15.