Termékek


Ezért válaszd az infraszaunát!

|

A szaunázás története több ezer éves múltra tekint vissza. Elsősorban az északi népeknél jelent meg, azonban igen hamar elterjedt több népcsoportnál is. Használták és élvezték jótékony hatásait a törökök, az ókori rómaiak, sőt még az azték indiánok is. Eredetileg mosakodásra, fürdésre fenntartott helyiség volt, de szülésekhez és betegek gyógyításához is alkalmazták. 

A szaunázásnak számos pozitív élettani hatása van, melyek a test hőmérsékletének megemelési elvén alapul. A szauna hatása igen erősen eltérő lehet, attól függően, hogy milyen típust választunk. Relaxálni, regenerálódni szeretnél, vagy egyszerűen felfrissülni, esetleg edzés előtt átmelegíteni az izmokat?.. Tehát a szaunázás fajtáját annak alapján érdemes kiválasztani, hogy az alkalmazása után milyen tevékenységet tervezel végezni. Megjegyeznénk, hogy egy erőteljes szellemi/ fizikai cselekedet előtt nem ajánlott a nyugtató szaunázási típust választani, valamint egy pihenési időszakot megelőzően sem tesz jót az irritáló szaunázás, amely alapvetően  élénkítő hatással bír.

Az infraszauna lelke az infrasugárzó, mely szabad szemmel nem látható sugarat bocsájt ki, ami a bőrön át hatolva jut be a szervezet szöveteibe. Ez az infrasugárzás váltja ki a melegítő hatást az izom szöveteiben és a belső szervekben. A test belülről melegszik kifelé. A fokozott meleg hatására a test szabályzó rendszere működésbe lép, ezáltal megkezdődik a verejtékezés, ezzel együtt a méregtelenítés is.

Jóval kíméletesebb a hagyományos finn szaunázásnál, hiszen, ennek hőmérséklete csupán 40-60 °C, míg a hagyományos, finn szauna 80-100 °C-on fejti ki hatását. Emellett energiatakarékos, a fogyasztása is alacsony.

Az infraszaunázás igen kellemes, pihentető tevékenység lehet, viszont legtöbbünk nincs tisztában az adott hatásaival. A következőkben ismertetünk néhány fontos dolgot, amit jó, ha te is tudsz róla:

Az infraszaunázás stresszoldó hatása:


A szaunázás olyan légkört biztosít számunkra, ahol teljes mértékben a pihenésre tudunk fókuszálni, ezzel kizárva a külső zavaró tényezőket. Ennek következtében csökkennek a panaszaink, (melyek sokszor nem is tudatosulnak bennünk). Időt szentelhetünk magunkra, ilyenkor nem csak testben, hanem lélekben is megnyugszunk, ezáltal sokkal kiegyensúlyozottabbá válunk. (Ép test, ép lélek)

Az infraszaunázás gyógyító és fájdalomcsökkentő hatása:


Izomfájdalmak, gyulladások, illetve sebek kezelésében is nagyon hatékonynak bizonyult a szaunázás. A felgyorsult vérkeringés több oxigént szállít a „kezelésre szorult területhez”, ezenkívül több károsanyagot szállít el onnan, ezáltal a sérülések jóval hamarabb begyógyulnak, a fájdalmak pedig enyhülnek.


 

Az infraszaunázás erősíti az immunrendszert és rugalmassá teszi az érfalakat:


Ha lebetegedsz és ennek következtében lázas leszel, az azért van,  mert a tested belső segítséggel pusztítja el az elszaporodott kórokozókat. A hő hatására a szervezeted fokozott tempóban termeli az antitesteket, melyek segítenek leküzdeni a betegséget. Hasonló történik szaunázás közben is. Ha rendszeresen használod a szaunát, akkor sokkal kisebb esélye lesz annak, hogy náthás vagy influenzás betegségben szenvedj. Ha esetleg mégis beleesnél egy náthába vagy feltételezzük, hogy allergiás vagy, a szauna segít mihamarabb kilábalni belőle.
A szokatlan és túlzott meleggel szemben nem csupán a verejtékezéssel védekezünk. Ilyenkor szívünk gyorsabban ver, vérereink kitágulnak, annak érdekében, hogy több vért tudjanak szállítani. Ebbe a folyamatba véráramunk is bekapcsolódik, mégpedig  az optimális hőmérsékletünk megtartása érdekében. (Az erek kitágulása és összehúzódása jótékony hatással van az egészséges keringés megőrzésére.)

Az infraszaunázás megszépíti a bőrt, csökkenti a narancsbőrt:


A szaunában töltött idő alatt testünk természetes verejtékezéssel szabadul meg a méreganyagoktól, illetve a különböző szennyeződésektől, ennek köszönhetően bőrünk olyan tisztává válik, amit egy egyszerű zuhanyzással sosem lennénk képesek elérni. Mindeközben azt is elmondhatjuk, hogy bőrünk sokkal rugalmasabb, feszesebb lesz, szóval bátran kijelenthetjük, hogy a narancsbőr ellen is felveszi a harcot. Szervezetünk a meleggel szembeni védekezés folyamán több száz kalóriát is elégethet. Egyes kutatások szerint egy félórás szaunázás során több kalóriát égetünk el, mintha intenzív testedzést végeztünk volna. A szaunázást követően azonnal könnyebbnek érezhetjük magunkat, azonban ez nem tudható be tartós fogyásnak. Ilyenkor előfordulhat, hogy 1-2 kilóval könnyebbek leszünk, viszont ez csak a vízveszteségnek tudható be. Ezt a veszteséget szükséges mihamarabb pótolni, mert a megfelelő folyadék hiányában rosszullét, akár kiszáradás léphet fel.
(A SZAUNÁZÁS NEM HELYETTESÍTI A MOZGÁST, ÖNMAGÁBAN NEM FOGYASZT!) Egy jól teljesített edzés után roppant jól eshet a szaunázás, miközben ezzel fel is erősítheti a sport adta hatásokat. 

Dobd fel szaunázási élményed egy egyénileg választott illóolajjal.

Mire jó az illóolaj? A megfelelő illóolaj használatával megelőzhető és kezelhető a légúti megbetegedés. Kellemes, nyugodt légkört teremthetsz egy stresszes időszakban. Ez a tevékenység a mai korban már nem számít luxusnak, otthonra is egyszerűen be tudod szerezni. 

Ha tetszett a cikkünk, látogass el webáruházunkba, vagy érdeklődj személyesen üzletünkben. Szakembereink maximális segítő  készséggel állnak rendelkezésedre!

Webáruházunk:

www.wellnessszakuzlet.hu

Címünk: 4551 Nyíregyháza, Nyíregyházi út 15

Tegyél a testi-lelki egészségedért, hiszen ez mindennél fontosabb!