Termékek


Dinax Metal Magic 0,5l (0106010033)

Akciós termék
2 050 Ft / db
helyett
1 742,50 Ft / db
Előző 30 nap legalacsonyabb ára: 1 742,50 Ft
1 db = 1 742,50 Ft
db
Az akció a 2023. november 24. és 2023. december 8. között érvényes vagy a készlet erejéig!

A kemény víz a medencében, a csőrendszerekben, a szűrőben vízkövesedést okoz. A vízkő kirakódását a magas vízhőmérséklet meggyorsítja, ezért a masszázsmedencék esetében fokozottan oda kell figyelni a vízkeménységre. Amennyiben nincs lehetőség a medencét lágyított (10-14° nk /német keménységi fokú/) vízzel feltölteni, úgy célszerű a keménység stabilizálásáról gondoskodni..)
Mindemellett a Dinax Metal Magic F oldatban tartja a víz vas-és mangántartalmát, melyek klór jelenlétében kicsapódnának és a víz elszíneződését okoznák.

A DINAX METAL MAGIC ALKALMAZÁSA:
- alkalmazásával megelőzhető a vastartalmú medencevíz bebarnulása (pl. kútból feltöltött medence esetén)
- stabilizálja a keménységet, ezáltal megakadályozza a vízkőkiválást a medence vízében
- feltöltéskor a medencevízhez adagolva megelőzi a vízben lévő fémek (pl. vas) által okozott elszíneződés kialakulását
- a már kialakult lerakódásokat hosszú távon részlegesen képes eltávolítani.

Kiugróan magas vastartalom esetén sem szabad túllépni a javasolt adagolási mennyiséget. Ebben az esetben a DINAX METAL MAGIC nem tudja megkötni az összes vasiont a vízben, így a be­klórozott víz enyhén sárgás színűvé válhat. A víz teljes kitisztítása ilyenkor kitartó pelyhesítéssel (pl. Dinax Flock F-fel vagy Dinax Flock P-vel) és szűréssel oldható meg.
Tipp:
DEWAN-50-el, DEWAN-35-el vagy DEWAN-18-al kezelt víz esetében barnás elszíneződés nem jelenik meg!

MŰKÖDÉSI ELV:
A DINAX METAL MAGIC F megköti a vízben lévő fémionokat (pl. vas), illetve a keménységet okozó ionokat (kálcium-, magnézium-ionok), így azok nem tudnak kiválni, illetve nem reagálnak más vegyszerekkel (pl. klór).

Adagolás:
Célszerű a feltöltés megkezdésekor beadagolni a szükséges mennyiségű DINAX METAL MAGIC F-et, így a szer azonnal megköti a kiválást, lerakódást vagy elszíneződést okozó ionokat, amelyek ily módon nem tudnak más szerrel (pl. klór) reakcióba lépni.
A medence feltöltésének megkezdése után egyenletesen oszlassa el a szert a már betöltődött víz felszínén.
Már feltöltött medencében lévő kirakódásokat mérsékelten old be. Működő szűrő mellett adagolja a medencevízhez a megfelelő mennyiségű DINAX METAL MAGIC F folyadékot egyenletesen elosztva a víz felszínén. Hagyja a szűrőt 48 órán keresztül működni, majd mossa vissza. A medence a szer használatát követően azonnal használható!
Adagolandó mennyiség:
1 m3 medencevízhez 30-50 ml DINAX METAL MAGIC F (a vízkeménység, illetve a vastartalom függvényében). Vízkeménység stabilizálására 20° nk alatt 30 ml/m3, felette 50 ml/m3 a javasolt adag.

A Dewan segítségével a víz néhány nap alatt (de esetenként azonnal) elveszíti barnás színét.
A teljes elszíntelenedés után adagoljuk be a vízmennyiséghez szükséges DINAX METAL MAGIC F-et.
A Dewan-18 és a Dewan-35 kiváló alternatívája a klórnak, így hosszú távon is alkalmazhatja a szert klór helyett fertőtlenítőszerként.
A medence a Dewan-szint lecsökkenését követően klórral is fertőtleníthető (ezt Dewan-50 mérőcsíkkal ellenőrizheti), a barnás szín nem fog újra megjelenni. (Kiugróan magas vastartalom esetén lehet, hogy sárgás, enyhén zöldes színe lesz, ez azonban forgatással, pelyhesítéssel, szűréssel néhány nap alatt megszüntethető.)

A medence utántöltésekor gondoskodni kell a DINAX METAL MAGIC pótlásáról, a friss víz mennyiségének függvényében.

Termék paraméterek
Gyártó
Dinax
Cikkszám
0106010033
Légy az első, aki véleményt fogalmaz meg nekünk és szerezz regisztrált felhasználóként extra Hűségpontokat!

Egy értékelés 10 hűségpontot ér.
Ha képet is tölt fel, további 30 illetve videó feltöltése után további 30 hűségpontot írunk jóvá!

Kérjük kattintson a "kérjen értesítést" gombra és töltse ki a következő űrlapot, ha szeretne értesítő üzeneteket kapni a termékről!