Termékek


Így kezeld medencédet feltöltéskor

|

Medence feltöltés előtt állsz? Tavaly problémáid adódtak a vízkezeléssel, vagy teljesen új dolog számodra? Nem tudod, hogy mit tegyél, annak érdekében, hogy elkerüld a problémás medencevizet? Millió kérdésed van a medence vízkezeléssel kapcsolatban? Akkor tarts velem, mert ebben a cikkben minden ilyen fontos kérdésre választ adok. 

Első fontos lépés, hogy szerezz be mindent, ami a medencéhez és a vízkezeléshez kell. Hogy mit kell megvenned azt a következő sorokban kifejtem. Attól függően változik a bevásárlólista, hogy milyen vízzel töltöd fel a medencét, milyen vízkezelő szert szeretnél használni. A vízkezelő szer kiválasztása nagyban függ attól, hogy van-e pl. klórra érzékeny ember a családban, aki szeretné használni a medencét. 

Az első lépés a medence feltöltése. A medencét nagyrészt csapvízzel, de előfordul, hogy kútvízzel töltik fel. A csapvíz sokszor nagyon kemény, ezért a vízkő ki szokott rakódni a medence oldalfalára. Ha szeretnéd ezt elkerülni, használj vízlágyító patront a feltöltéskor, vagy ha már túl vagy a felengedésen, utólag adagolj hozzá Aquafixet, vagy Metal Magic-et. A Metal Magic vízkezelő szerünk továbbá tökéletes fémmentesítő folyadék, ezért a kútvízzel való feltöltés esetén is bátran használhatod. A barnás, csúnya vizet csodálatosan helyre hozza. 

Immár fel van engedve a medence és gyönyörű, áttetsző, ragyogó vízzel rendelkezik. Azonban ezt szeretnénk fenntartani. A következő lépés a medence vizének sokkolása és a pH beállítása. 

pH beállítás: A pH érték beállítása egy nagyon fontos lépés, ugyanis a megfelelő pH érték esetén fognak csak jól működni/reagálni a vízkezelő szerek. Ha nem jó a pH értékünk a vízkezelő szerek nem úgy fognak reagálni, mint ahogy kellene és több vegyszerre lehet szükség, illetve problémássá válhat a víz. A pH beállításához valamilyen teszterre és általában pH minuszra van szükség. pH pluszt is érdemes beszerezni, hisz ha nagyon levisszük a víz pH értéket, azzal sem teszünk jót, így azt vissza kell állítani a megfelelő értékre. A pH érték 7,2-7,4 között a legtökéletesebb. 

Sokkolás: A medencevíz sokkolása során nagy mértékű klórt adagolunk a vízhez, ezzel sokkolva azt. A sokkolást klórgranulátummal tudjuk elvégezni. A sokkolást követően 48 óráig nem ajánlott a medencét használni.

Túl vagyunk tehát a feltöltésen, a sokkoláson és a pH érték beállításán is. Ezt követően nem kell mást tennünk, mint egy úszó vegyszeradagolóba klór, vagy oxigén tablettát helyezni. Ez a vízkezelés legkönnyebb módja. Ha további vízkezelés érdekelne látogass el webáruházunkba. A tablettákat feloldódást követően mindig pótolni kell. A kombinált tablettákban ráadásul nem csak klór/oxigén található meg, hanem pelyhesítő és algaölő szer is, így azokat nem kell külön adagolni. 

Azonban előfordulhat, hogy a víz több algaölőt, vagy pelyhesítőt igényel, mint amennyi a tablettában megtalálható. 

Ha további kérdéseid adódtak a vízkezeléssel kapcsolatban, vedd fel velünk a kapcsolatot. 

A szükséges vízkezelő szereket beszerezheted webáruházunkban, országos házhoz szállítással, vagy személyesen üzletünkben a 4551 Nyíregyháza, Nyíregyházi út 15. szám alatt.